Ο Σάιμον Χάρις θα γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας

Ο Σάιμον Χάρις θα γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Λίο Βαράντκαρ «για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους» την περασμένη εβδομάδα, ο Σάιμον Χάρις θα γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, αφού η κούρσα για την ηγεσία του κόμματός του Fine Gael έληξε χωρίς να υπάρξει άλλος υποψήφιος.

Ο Χάρις, 37 ετών, υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, ήταν ο μοναδικός που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του Fine Gael. Η εκλογή αυτή «αποτελεί τιμή στη ζωή μου» δήλωσε, ενώ δεν αναμένεται να οριστεί πρωθυπουργός πριν από τις 9 Απριλίου, όταν το ιρλανδικό κοινοβούλιο θα επανέλθει μετά τις πασχαλινές διακοπές του.

Ιδιαίτερα δημοφιλής και επικοινωνιακός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Χάρις έχει αναλάβει διάφορα υπουργικά χαρτοφυλάκια, ενώ διετέλεσε υπουργός Υγείας κατά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Αν και επαινέθηκε ευρέως για τον χειρισμό της υγειονομικής κρίσης, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για αυτό που αποκάλεσε «τρομερό λάθος» όταν σε ραδιοφωνική συνέντευξη δήλωσε ότι υπήρχαν άλλοι 18 κορωνοϊοί πριν τον Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λίο Βαράντκαρ ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/3) την παραίτησή του από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και από την προεδρία της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν είναι «ο καλύτερος για το πόστο».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM