Πότε θα ενωθεί ο γαλαξίας μας με την Ανδρομέδα ;

Πότε θα ενωθεί ο γαλαξίας μας με την Ανδρομέδα ; Facebook Twitter
0

Αστρονόμοι, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Hubble, έκαναν υπολογισμούς για τη στιγμή που ο Milky Way θα γίνει "ένα" με το γαλαξία Ανδρομέδα. Η απόσταση που τους χωρίζει είναι 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός, ενώ θα χρειαστούν τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια για να ξεκινήσει η διαδικασία της συνάντησης.

Σύμφωνα με το BBC, μικροί πλανήτες όπως η γη, δεν πρόκειται να καταστραφούν, ενώ η θέση του ήλιου μας θα μεταβληθεί.

«Σήμερα, ο γαλαξίας Ανδρομέδα, μας φαίνεται στον ουρανό, ως ένα μικρό θολό αντικείμενο, το οποίο είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά από τους αρχαίους αστρονόμους, πριν από 1.000 χρόνια.», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής στο Space Telescope Science Institute στη Βαλτιμόρη, Roeland van der Marel.

«Λίγα είναι τα πράγματα που συναρπάζουν τους ανθρώπους περισσότερο από το να γνωρίζουμε τη κοσμική και μελλοντική μοίρα μας. Το γεγονός ότι μπορούμε να προβλέψουμε ότι αυτό το μικρό θολό αντικείμενο,κάποια μέρα θα έρθει να καταπιεί και να καλύψει τον Ήλιο  και το Ηλιακό Σύστημά μας, είναι ένα πραγματικά αξιοσημείωτο και συναρπαστικό εύρημα», υποστήριξε, ολοκληρώνοντας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM