Υπό κράτηση ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ - Δύο γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλικές επιθέσεις

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις - Κλήθηκε να τεθεί υπό κράτηση Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Υπό κράτηση στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού τέθηκε ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ το πρωί της Δευτέρας. Ο 75χρονος ηθοποιός ανακρίνεται, μετά από τις κατηγορίες δύο γυναικών, που υποστηρίζουν πως δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από τον Ντεπαρντιέ κατά την διάρκεια γυρισμάτων το 2014 και το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου BFM TV ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορείται από δύο εργαζόμενες στα γυρίσματα ταινιών με πρωταγωνιστή τον ίδιο πως πραγματοποίησε σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος τους. Μια 53χρονη διακοσμήτρια, που εργαζόταν στα γυρίσματα της ταινίας «Les Volets verts» του Ζαν Μπεκέρ το 2021 με πρωταγωνιστή τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ανέφερε πως μια μέρα που καθόταν στον διάδρομο εκείνος «την γράπωσε με τα πόδια του, την έκλεισε μέσα στους μηρούς του και άρχισε να την αγγίζει στη μέση, στο στήθος και στα οπίσθια». Η ίδια, υποστήριξε πως, παράλληλα, με τα αγγίγματα, ο ηθοποιός της μιλούσε πρόστυχα.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: «Σου ζητώ συγγνώμη, επειδή έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη»

Σύμφωνα με την 53χρονη χρειάστηκε η παρέμβαση τρίτων για να την αφήσει ο Ντεπαρντιέ να φύγει. Ο ηθοποιός της ζήτησε συγγνώμη, μετά από αίτημα των υπεύθυνων στα γυρίσματα, με την παρακάτω φράση: «Σου ζητώ συγγνώμη, επειδή έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη». Η 53χρονη διακοσμήτρια, παντρεμένη με παιδιά, ανέφερε πως ο ηθοποιός καθόλη την διάρκεια των γυρισμάτων της μιλούσε χυδαία. Τον Οκτώβριο του 2023 ο Ντεπαρντιέ με αντοιχτή επιστολή στην εφημερίδα Le Figaro αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και στο παρελθόν για σεξουαλικές επιθέσεις (το 2020 τον είχε καταγγείλει η ηθοποιός Σαρλότ Αρνούλ για βιασμό το 2018).

Με αφορμή την «ανοιχτή επιστολή» του κωμικού ηθοποιού η 53χρονη διακοσμήτρια αποκάλυψε πως σταμάτησε να εργάζεται και υποφέρει από κρίσεις άγχους και μετατραυματικό στρες, μετά την σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από τον Ντεπαρντιέ.

Η δεύτερη γυναίκα, που κατηγορεί τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση, είναι μια 24χρονη (εκείνη την περίοδο) βοηθός, που συνεργάστηκε με τον Ντεπαρντιέ το 2014 στα γυρίσματα της ταινίας «Le Magicien et les Siamois» του Ζαν Πιερ Μοκί. Η βοηθός δήλωσε πως ο Ντεπαρντιέ της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα σε συνάντηση στην οικία του στο Παρίσι, όταν βρέθηκε μαζί με άλλους συνεργάτες για να συζητήσουν για την ταινία.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν στις 29 Μαρτίου του 2014 ξεκίνησαν τα γυρίσματα ο ηθοποιός συνέχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά, την θώπευε στα οπίσθια και της μιλούσε με αισχρά λόγια. Τον περασμένο Ιανουάριο η βοηθός κατέθεσε μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Ντεπαρντιέ και δήλωσε στην εφημερίδα «Courrier de l' Ouest» πως «θυμάται τα χέρια του παντού πάνω στο σώμα της».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM