Ερυθρά θάλασσα: Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής διαχείρισης

Ερυθρά θάλασσα: Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής διαχείρισης Facebook Twitter
Το πλοίο LAAX bulc carrier / Φωτογραφία: balticshipping.com
0

Φορτηγό πλοίο ελληνικής διαχείρισης με σημαία Μάρσαλ στο οποίο δεν επιβαίνει ελληνικό πλήρωμα χτυπήθηκε τη Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα αφού δέχθηκε πυραυλική επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για το LAAX bulc carrier που συνεχίζει το ταξίδι του για το επόμενο λιμάνι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από τον Νοέμβριο του 2023, οι αντάρτες Χούτι στην Υεμένη έχουν εξαπολύσει πλήθος επιθέσεων με drones και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, το στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ αλλά και τον Κόλπο του Άντεν. Αρκετές μάλιστα είναι οι ναυτιλιακές εταιρίες που λόγω των επιθέσεων, εκτρέπουν τα πλοία τους γύρω από τη νότια Αφρική, ακολουθώντας μια πιο χρονοβόρα και ακριβότερη διαδρομή, για την ασφάλειά τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM