Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Έλεγχοι για τη στατικότητα της γέφυρας - Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Ανατροπή βυτιοφόρου: Αθηνών-Κορίνθου Έλεγχοι για τη στατικότητα της γέφυρας - Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς Facebook Twitter
0

Σε σημείο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου έπεσαν τμήματα της μεταλλικής γέφυρας της παλαιάς Ε.Ο. λόγω της ανατροπής του βυτιοφόρου, με αποτέλεσμα τη διακοπή της διέλευσης των οχημάτων. Σταδιακά μέσα στη νύχτα υπάρχουν τροποποιήσεις των αρχικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. 

Οι αρχές βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και τον ενδελεχή έλεγχο για τη στατικότητα της γέφυρας. Στο ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα γίνεται αναστροφή των εγκλωβισμένων (ουρά περίπου 1 χλμ). Το συγκεκριμένο ρεύμα πρόκειται να ανοίξει σε λίγη ώρα καθώς σε αυτό το σημείο δεν φαίνεται να έχει υποστεί βλάβες η αερογέφυρα. Στο ρεύμα προς Πάτρα γίνεται εκτροπή εκτός εθνικής στο 75,5 και τους ξαναβάζουν στην εθνική στο 76,5 χλμ

Για την ώρα είναι άγνωστη η έκταση των δομικών προβλημάτων στη μεταλλική γέρφυρα, ενώ η φωτιά που προκλήθηκε από τις εκρήξεις του βυτιοφόρου -που ανετράπη στο στο 75,5ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου- έχει κατασβεστεί από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο. 

Ο οδηγός του βυτιοφόρου έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ δεν φέρει εγκαύματα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το θερμικό φορτίο που δημιουργήθηκε «έσπασε» τα τσιμέντα της μεταλλικής γέφυρας, και ήδη γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθούν τα κομμάτια που κατέπεσαν στη Νέα Εθνική Οδό.

Αύριο, Σάββατο 8 Ιουνίου, αναμένεται η διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων για να κριθεί η στατικότητα της μέταλλικής γέφυρας στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών. 

Στο ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο (ουρά περίπου 3χλμ) τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα απελευθερώνονται σταδιακά με εκτροπή στο σημείο της εξόδου προς Λουτράκι -  παλιά Γέφυρα Ισθμού και μετά επανείσοδο στην Ολυμπία. 

Έκρηξη βυτιοφόρου στην Αθηνών - Κορίνθου Facebook Twitter

Το συγκεκριμένο ρεύμα (από Αθήνα προς Κόρινθο) θα μείνει κλειστό για τις επόμενες ώρες, με την κυκλοφορία να συνεχίζεται μέσω εκτροπής, καθώς οι μηχανικοί εκτιμουν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο. Για το χρόνο που θα χρειαστεί για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, όταν ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις των μηχανικών. 


Μεγάλη φωτιά και εκρήξεις στην Αθηνών- Κορίνθου μετά από ανατροπή βυτιοφόρου pic.twitter.com/gZLkpnGVgf

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλεξανδρούπολη: Τη Δευτέρα η δίκη γονέων και νηπιαγωγών για την υπόθεση βιασμού του 5χρονου

Ελλάδα / Αλεξανδρούπολη: Τη Δευτέρα η δίκη γονέων και νηπιαγωγών για την υπόθεση βιασμού του 5χρονου

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και υποβλήθηκε σε σχετική ιατροδικαστική εξέταση για να διερευνηθούν οι καταγγελίες
LIFO NEWSROOM
Αλεξανδρούπολη: Στον εισαγγελέα οι γονείς των 5χρονων που φέρεται να βίασαν νήπιο

Ελλάδα / Αλεξανδρούπολη: Στον εισαγγελέα οι γονείς των 5χρονων που φέρεται να βίασαν νήπιο

Το παιδί που φέρεται να έχει υποστεί την επίθεση μεταφέρθηκε εχθές στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου υποβλήθηκε σε σχετική ιατροδικαστική εξέταση για να διερευνηθούν οι καταγγελίες
LIFO NEWSROOM