«Σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε την Ευρώπη»

«Σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε την Ευρώπη» Facebook Twitter
0

Σήμερα το απόγευμα, διοργανώνεται με τη στήριξη της ιταλικής κεντροαριστεράς στην πλατεία του Πάνθεον στη Ρώμη, εκδήλωση για την προβολή του μανιφέστο «Να σώσουμε την Ελλάδα για να σώσουμε την Ευρώπη»


Στόχος της πρωτοβουλίας, που προώθησαν οι αντιπρόεδροι του Ευρωκοινοβουλίου Τζάνι Πιτέλα και Άννυ Ποδηματά, Ιταλοί ευρωβουλευτές και ονόματα από το χώρο του πολιτισμού και της επιστήμης, είναι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου μεταξύ της τρόικας και της Αθήνας με το όραμα μίας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, στο μανιφέστο, που εμπνεύστηκαν ο φιλόσοφος Ρέμο Μποντέι, ο μουσικός Νικόλα Πιοβάνι, ο ογκολόγος Ουμπέρτο Βερονέζι και ο καθηγητής Αστικού Δικαίου Στέφανο Ροντοτά, αναφέρεται το εξής: «Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: δεν υπάρχουν συντεταγμένες έξοδοι, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια καταστροφή, με μια βουτιά στο κενό με ανυπολόγιστες συνέπειες».


Η εκδήλωση, σε ένα από τα γνωστότερα σημεία της Αιώνας Πόλης, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των Ιταλών, προβάλλοντας «την ανάγκη μιας Ευρώπης που να είναι, επιτέλους, πλήρως ενωμένη, παραμονές μιας διάσκεψης που θα είναι βασικής σημασίας για όλους μας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ