Καιρός: 40άρια από τη μία το μεσημέρι της Τρίτης σε Τανάγρα και Λακωνία

Καιρός: 40άρια ήδη σε Τανάγρα και Λακωνία Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Ξεπέρασε ήδη τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Τρίτη σύμφωνα με το Meteo.gr

Συνεχίζεται το κύμα ζέστης των τελευταίων ημερών στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σήμερα τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Meteo μέχρι αυτή την ώρα για τον καιρό, το θερμόμετρο έδειξε πάνω από τους 40 βαθμούς στην Τανάγρα, ενώ στην Λακωνία ο υδράργυρος άγγιξε τους 40 βαθμούς.

καιρός: Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία Facebook Twitter

Το Έκτακτο Δελτίο Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ χθες 10-06-2024 το πρωί, επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, χωρίς πάντως να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Η θερμοκρασία κατά τόπους θα φτάσει τους 43°C, ενώ κυρίως θα επηρεαστούν τα κεντρικά ηπειρωτικά και κάθε περιοχή που βρίσκεται μακριά από τη θάλασσα. Κορύφωση του κύματος καύσωνα θα έχουμε την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή (14-6-2024). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη (11-6-2024) η θερμοκρασία θα φθάσει:

  • α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 38 βαθμούς Κελσίου.
  • β. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
  • γ. Στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  • δ. Στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 37 με 38 βαθμούς και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM