Ο βασιλιάς Κάρολος με διάσημους προσκεκλημένους στα βραβεία «The King's Foundation Awards»

Ο βασιλιάς Κάρολος με διάσημους προσκεκλημένους στα βραβεία «The King's Foundation Awards» Facebook Twitter
Ο βασιλιάς Κάρολος / The Royal Family
0

Ο βασιλιάς Κάρολος παραβρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στην τελετή της απονομής των βραβείων της φιλανθρωπικής του οργάνωσης «The King's Foundation». Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο παλατι του Αγίου Ιακώβου στο Λονδίνο και μεταξύ των διάσημων που έδωσαν το παρών ήταν ο τραγουδιστής Ροντ Στιούαρτ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Μάλιστα, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Βρετανό γαλαζοαίματο να ξεκαρδίζεται στα γέλια με κάποιο αστείο που είπε στην ομήγυρη ο διάσημος τραγουδιστής. Με το αστείο γέλασε και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον οποίο την 1η Ιουνίου ο βασιλιάς Κάρολος όρισε νέο πρεσβευτή του ιδρύματός του. Ο 79χρονος Ροντ Στιούαρτ συνοδευόταν από την 53χρονη σύζυγό του Πένι Λάνκαστερ, γνωστή τηλεοπτική πανελίστρια, η οποία αγκάλιασε τον βασιλιά και τον φίλησε στο μάγουλο. Ο Στιούαρτ και η σύζυγός του είναι, ήδη, πρεσβευτές της φιλανθρωπικής οργάνωσης «The King's Foundation» ενώ το 2016 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχρισε «ιππότη» τον τραγουδιστή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για την προσφορά του στην μουσική και για το φιλανθρωπικό του έργο.

Ανάμεσα στους celebrities προσκεκλημένους ήταν και το διάσημο μοντέλο Ναόμι Κάμπελ καθώς και η ηθοποιός Σιένα Μίλερ. Ο βασιλιάς Κάρολος φωτογραφήθηκε ευδιάθετος μαζί με όλους τους διάσημους καλεσμένους του.

Η φιλανθρωπική οργάνωση του βασιλιά Καρόλου προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε σπουδαστές όλων των ηλικιών

Ο 75χρονος μονάρχης ίδρυσε την φιλανθρωπική οργάνωση «The King's Foundation» το 1990, όταν ήταν ακόμα πρίγκιπας της Ουαλίας. Η οργάνωση στεγάζεται στην εντυπωσιακή έπαυλη Dumfries House στο Έρσαϊρ της Σκωτίας, η οποία ανήκει στον Βρετανό μονάρχη. Προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορους τομείς, όπως κηπουρική, μαθήματα ευζωίας, κατασκευή επίπλων, μαθήματα φιλοξενίας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε σπουδαστές όλων των ηλικιών. Το βράδυ της Τρίτης βραβεύτηκαν καθηγητές, σπουδαστές και απόφοιτοι της φιλανθρωπικής οργάνωσης καθώς και συνεργάτες, οι οποίοι συμβάλλουν στο έργο της οργάνωσης.

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες. Αν και μετά την διάγνωση απείχε από τα επίσημα καθήκοντα με φυσική παρουσία, στις 30 Απριλίου οι γιατροί του, τού επέτρεψαν να επιστρέψει στις θεσμικές του υποχρεώσεις.

Έκτοτε, ο μονάρχης έχει δώσει το παρών σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις ενώ στις 6 Ιουνίου πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό μετά την διάγνωση με καρκίνο. Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ταξίδεψαν στην Γαλλία για να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στην Νορμανδία.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM