Φωτιά τώρα στη Βάρης - Κορωπίου: Ισχυροί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ στην περιοχή

Φωτιά τώρα στη Βάρης - Κορωπίου: Ισχυροί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ στην περιοχή Facebook Twitter
Φωτογραφία από τη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου / EUROKINISSI
0

Για ισχυρούς ανέμους που δυσκολεύουν τις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς στη Βάρη - Κορωπίου, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Πυροσβεστικής, Γιάννης Βαθρακογιάννης.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί τώρα λόγω της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στη Βάρη - Κορωπίου, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής μιλά για πολύ ισχυρούς ανέμους με ριπές 8 μποφόρ. Όπως ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης, η φωτιά ξεκίνησε πλησίον της Σχολής Ευελπίδων.

Σημειώνει δε, πως ενεργοποιήθηκε ήδη το 112 για απομάκρυνση από τα Λαμπρικά και το Κίτσι, ενώ όπου χρειάζεται γίνεται απομάκρυνση κατοίκων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Την τελευταία ώρα η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στην εκκένωση του Ιππικού Ομίλου Βάρης, με 22 άλογα να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο. 

Η φωτιά κινείται κοντά σε κατοικημένη περιοχή με διάσπαρτες κατοικίες και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ λίγο μετά τις 14:20 το μεσημέρι, εστάλη τρίτο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους ζητώντας τους να απομακρυνθούν από το Κίτσι προς τη Βάρη.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες για τη φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 54 πυροσβέστες, 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ανέφερε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου. Αποκάλυψε ότι η φωτιά ξεκίνησε στις δύο σήραγγες που υπάρχουν στο σημείο και εξαπλώθηκε γρήγορα, ενώ κινείται ανατολικά.

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας. Πρόσθεσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ότι ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων.

Ωστόσο, παρότι οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για σπίτια που καίγονται, η Πολιτική Προστασία εξηγεί πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. «Προς ενημέρωση σας, στην πυρκαγιά δεν καίγονται σπίτια. Έχει γλείψει μόνο κάποιες αυλές σπιτιών όπου ήταν ακαθάριστα οικόπεδα και  είχαν παρατημένη καύσιμη ύλη» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων

Λόγω της φωτιάς, διενεργούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών
  • Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Λεωφόρος Αγίας Μαρίνας
  • Έξοδος Αττικής Οδού προς Κορωπί.  
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM