Η φωτιά στην Κορινθία προκλήθηκε από κεραυνό 

Η φωτιά στην Κορινθία προκλήθηκε από κεραυνό  Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Δυτέρας σε δύσβατο σημείο δασικής έκτασης στη Λαύκα Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό, καθώς σύντομη καταιγίδα εκδηλώθηκε στην περιοχή ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα της 9ης ΕΜΟΔΕ και 6 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν νωρίτερα 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Συνολικά, 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Από αυτές οι 30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: 34 φωτιές σε ένα 24ωρο

Ελλάδα / Φωτιές σήμερα: 34 εστίες - Ευχαριστεί πιλότους και πυροσβέστες ο Κικίλιας

Ευχαριστώ θερμά τους πιλότους μας και όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις δύσκολες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα, γράφει ο υπουργός
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM