Πανελλήνιες 2024: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια

Πανελλήνιες 2024: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων οικογενειών, καθώς πριν από λίγο άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία είναι αναρτημένες οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, το υπουργείο Παιδείας ανέπτυξε ειδική εφαρμογή για τον υπολογισμό των μορίων τους.

Εισάγοντας τους βαθμούς που πήραν σε κάθε μάθημα στη συγκεκριμένη εφαρμογή, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν αυτόματη ενημέρωση για το σύνολο των μορίων, που συγκεντρώνουν σε κάθε Τμήμα/Σχολή του Επιστημονικού Πεδίου ή Τομέα, που ανήκουν. Στην ίδια εφαρμογή, οι υποψήφιοι θα καταφύγουν για να υπολογίσουν και το σύνολο των μορίων.

Την εφαρμογή για να υπολογίσουν το σύνολο των μορίων τους, θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο υπολογισμού του συνολικού αριθμού των μορίων, οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν τους γραπτούς βαθμούς τους στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού, που ανήκουν. Ο κάθε βαθμός πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας. Τα τέσσερα γινόμενα προστίθενται.

Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια. Με αυτό τον τρόπο, προκύπτει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.

Ο βαθμός του κάθε μαθήματος, εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου.

Πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα αναμένονται πτώση των βάσεων σε αρκετές σχολές. Ειδικά στη Φυσική οι καλύτεροι βαθμοί αναμένεται να κυμαίνονται γύρω στο 15. Οι υποψήφιοι δεν έγραψαν καλά ούτε στα μαθηματικά, στα αρχαία και στην ιστορία. Εάν επαληθευθούν όλα αυτά τα στοιχεία, τότε αναμένεται πτώση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως είναι οι Νομικές, οι Ιατρικές, οι Πολυτεχνικές, Ψυχολογίες, ακόμα και στις οικονομικές σχολές του τέταρτου πεδίου λόγω των μαθηματικών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM