Η Unilever δρομολογεί 3.200 απολύσεις στην Ευρώπη μέχρι τέλος του 2025

Η Unilever δρομολογεί 3.200 απολύσεις στην Ευρώπη μέχρι τέλος του 2025 Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Η Unilever σχεδιάζει να περικόψει το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2025 και να απολύσει 3.200 εργαζομένους στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της προσπάθειας του διευθύνοντος συμβούλου να «αναζωογονήσει την ανάπτυξη» στον γίγαντα καταναλωτικών αγαθών.  

«Ξεκινάμε τώρα, τις επόμενες εβδομάδες, τη διαδικασία διαβούλευσης με τους εργαζόμενους που μπορεί να επηρεαστούν από τις προτεινόμενες αλλαγές», δήλωσε εκπρόσωπος της Unilever σε ηλεκτρονικό μήνυμα.  

Η Unilever ενημέρωσε τα ανώτερα στελέχη της την Τετάρτη (10/7) ότι έως και 3.200 θέσεις εργασίας θα περικοπούν στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2025, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες ενός τηλεφωνήματος σε όλη την εταιρεία. 

Οι περικοπές αποτελούν μέρος ενός προγράμματος «παραγωγικότητας» που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο, το οποίο περιελάμβανε έως και 7.500 απολύσεις. «Ο αναμενόμενος καθαρός αντίκτυπος στην Ευρώπη από σήμερα και μέχρι το τέλος του 2025 είναι της τάξης των 3.000 έως 3.200 θέσεων εργασίας», δήλωσε η Κωνσταντίνα Τριμπού, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Unilever, κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης. 

Ο διευθύνων σύμβουλος Χάιν Σουμάχερ, ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο αυτό πέρυσι, παρουσίασε τον Οκτώβριο σχέδια για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών με την απλοποίηση της επιχείρησης, αφού είχε χαμηλές αποδόσεις τα τελευταία χρόνια. 

Με πληροφορίες από FT, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM