Κασσελάκης για απόσυρση Μπάιντεν: «Πράξη γενναιότητας»- Δημοσίευσε κοινή φωτογραφία τους

Κασσελάκης για απόσυρση Μπάιντεν: «Πράξη γενναιότητας»- Δημοσίευσε κοινή φωτογραφία τους Facebook Twitter
Τζο Μπάιντεν - Στέφανος Κασσελάκης/ Φωτ.: Χ
0

Θέση για την παραίτηση Μπάιντεν από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΆ. 

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν με νέα ανακοίνωσή του αναφέρει πως στηρίζει ανοικτά την Καμάλα Χάρις για διάδοχό του.

«Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεννα μην διεκδικήσει δεύτερη θητεία, αποτελεί μια πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας. Το γεγονός ότι έβαλε το συμφέρον της χώρας του πάνω από το δικό του συμφέρον, λέει πολλά για τον χαρακτήρα του ανθρώπου» έγραψε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασελάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Μπάιντεν

«Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεννα μην διεκδικήσει δεύτερη θητεία, αποτελεί μια πράξη πολιτικής γενναιότητας και ανιδιοτέλειας. Το γεγονός ότι έβαλε το συμφέρον της χώρας του πάνω από το δικό του συμφέρον, λέει πολλά για τον χαρακτήρα του ανθρώπου.  Γιατί ο χαρακτήρας σου δεν κρίνεται μόνο όταν αναλαμβάνεις εξουσία, αλλά κυρίως όταν την αφήνεις.

Η σύγχρονη εποχή δημιουργεί προκλήσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν προοδευτικές λύσεις για τα καίρια προβλήματα των Αμερικανών πολιτών, όπως η κλιματική κρίση, η ανεργία των νέων, τα φοιτητικά δάνεια, οι πολιτικές συμπερίληψης και η οικονομική ανασφάλεια.

Επίσης, το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει από εδώ και πέρα να πάρει μια ξεκάθαρη στάση ενάντια στην γενοκτονία των Παλαιστινίων. Και πρέπει να προωθήσει την ειρήνη με εγκράτεια στην εξωτερική πολιτική: με ένα ΝΑΤΟ που να έχει ΜΟΝΟ αμυντική αποστολή απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα, όπως ορίζει το καταστατικό του.

Ο Joe Biden αφήνει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη προσφοράς, υπηρετώντας την προοδευτική πολιτική. Αποτελεί προσωπική τιμή για εμένα το γεγονός ότι συνεργάστηκα μαζί του, ως εθελοντής, κατά την εκστρατεία των εκλογών του 2008.

Νιώθω ευγνωμοσύνη για την φιλία μου με τον γιο του Beau (ο οποίος δυστυχώς έφυγε νέος από τη ζωή το 2015). 

Εύχομαι στον/στην διάδοχό του να μπορέσει να εμπνεύσει δυναμικά τους πολίτες των ΗΠΑ, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, ώστε να αντισταθούν απέναντι στην επικίνδυνη άνοδο της ακροδεξιάς».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Κατρίνης: Όχι σε επιλογές «παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»

Πολιτική / Κατρίνης: Όχι σε επιλογές «παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος»
LIFO NEWSROOM
Π. Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

Πολιτική / Π. Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

«Δεν διανοούμαστε να χάσουμε την ευκαιρία για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χρειάζονται τρία πράγματα: Σχέδιο, διάθεση σύνθεσης δυνάμεων, ενότητα δηλαδή, και εμπειρία διακυβέρνησης»
LIFO NEWSROOM
Η «Γαλάζια Πατρίδα» στα τουρκικά σχολικά βιβλία και η απάντηση Δένδια από το Καστελλόριζο

Πολιτική / Η «Γαλάζια Πατρίδα» στα τουρκικά σχολικά βιβλία και η απάντηση Δένδια από Καστελόριζο

«Η ελευθερία απειλείται από τον αναθεωρητισμό και δεν είναι δεδομένη» είπε ο υπουργός Άμυνας την ίδια ημέρα που στα τουρκικά σχολεία εμφανίστηκε η θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» στα βιβλία
LIFO NEWSROOM