Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραμένει μολυσμένος ο Σηκουάνας - Ακυρώθηκε ξανά η προπόνηση στο τρίαθλο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραμένει μολυσμένος ο Σηκουάνας - Ακυρώθηκε ξανά η προπόνηση στο τρίαθλο Facebook Twitter
Φωτ. Σηκουάνας / EPA
0

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων ακύρωσαν για δεύτερη ημέρα την προπόνηση που είχαν προγραμματίσει να κάνουν οι αθλητές του τριάθλου στον ποταμό Σηκουάνα, αφού οι βροχοπτώσεις του Σαββατοκύριακου στο Παρίσι μόλυναν την υδάτινη οδό, ωστόσο δήλωσαν «βέβαιοι» ότι οι αγώνες για τα μετάλλια θα διεξαχθούν κανονικά μέσα στην εβδομάδα.

Το τρίαθλο είναι το πρώτο ολυμπιακό αγώνισμα που πρόκειται να διεξαχθεί στον Σηκουάνα, πριν από τον μαραθώνιο κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η προπόνηση κολύμβησης που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, ακυρώθηκε επίσης λόγω των επιπέδων ρύπανσης. Το ατομικό τρίαθλο των ανδρών έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη στις 8:00 π.μ. (τοπική ώρα), ενώ το αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Η ποιότητα του νερού του Σηκουάνα εξαρτάται από την ποσότητα των βροχών που πέφτουν στο Παρίσι και γύρω από αυτό. Ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Αγώνων υπερφόρτωσαν το αποχετευτικό σύστημα της πόλης, οδηγώντας σε απορρίψεις ανεπεξέργαστων λυμάτων στην υδάτινη οδό του ποταμού.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι διοργανωτές των Αγώνων και του Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου ανέφεραν ότι έλαβαν την απόφαση να ακυρώσουν την προπόνηση κολύμβησης της Δευτέρας επειδή «τα επίπεδα ποιότητας του νερού δεν παρουσιάζουν επαρκείς εγγυήσεις ασφαλείας» για να επιτρέψουν τη διεξαγωγή της.

Οι διοργανωτές, ωστόσο, δήλωσαν ότι είναι «βέβαιοι» ότι η ποιότητα των υδάτων θα βελτιωθεί επαρκώς πριν από την έναρξη των αγώνων την Τρίτη, λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες 48 ώρες.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αυτό είναι το υπερσύγχρονο νέο γήπεδο 100.000 θέσεων κόστους 2 δισ. λιρών

Αθλητισμός / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αυτό είναι το νέο υπερσύγχρονο γήπεδο «ομπρέλα» 100.000 θέσεων, αξίας 2 δισ. λιρών

Το έργο θα μπορούσε να αποφέρει δισεκατομμύρια λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, να δημιουργήσει έως και 92.000 θέσεις εργασίας και περισσότερα από 17.000 νέα σπίτια
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός - Φιορεντίνα 3-2: Οι «πράσινοι» σφράγισαν τη νίκη με γκολ του Τετέ και περιμενουν τη ρεβάνς

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Φιορεντίνα 3-2: Οι «πράσινοι» σφράγισαν τη νίκη με γκολ του Τετέ και περιμενουν τη ρεβάνς

Ο Παναθηναϊκός έψαξε και τέταρτο γκολ, με τον Τζούρισιτς να σημαδεύει το δοκάρι στο 82', ενώ η Φιορεντίνα δεν κατάφερε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά
LIFO NEWSROOM