Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιοι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται σήμερα στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ποιοι Έλληνες αθλητές αγωνίζονται σήμερα στο Παρίσι Facebook Twitter
Η τρίτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι / EUROKINISSI
0

Ξεκινά σήμερα η τρίτη ημέρα των αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, με αρκετές σημαντικές ελληνικές συμμετοχές.

Μετά το πέρας της δεύτερης ημέρας, με διακρίσεις στην κωπηλασία, στην κολύμβηση, στο τένις, στο πινκ πονκ αλλά και την άνετη νίκη της της Εθνικής πόλο ανδρών απέναντι στη Ρουμανία με σκορ 14 - 7, συνεχίζεται η προσπάθεια των Ελλήνων αθλητών.

Συγκεκριμένα συνεχίζεται η αγωνιστική δράση με «δυνατές» συμμετοχές Ελλήνων αθλητών, στις οποίες περιλαμβάνονται αυτή του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Αναλυτικά:

Κωπηλασία

11:40 Ρεπεσάζ διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών – Αντώνης Παπακωνσταντίνου/Πέτρος Γκαϊδατζής

Κολύμβηση

12:28 800μ. Ελεύθερο – Δημήτρης Μάρκος

Ξιφασκία

12.40 Σπάθη Γυναικών Α’ Γύρος – Δώρα Γκουντούρα – Pamela Brin’Amour
Εφόσον προκριθεί
15:00 – Γύρος των 16
16:00 Προημιτελικοί
21:50 Ημιτελικοί
22:45 Τελικός

Τένις

13:00-18:00 Δεύτερος Γύρος Στέφανος Τσιτσιπάς – Daniel Evans (GBR)
13:00 – 18:00 Δεύτερος Γύρος Μαρία Σάκκαρη – Yuan Yue (CHN)

Ιστιοπλοΐα

17:00 Βύρων Κοκκαλάνης

Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Εφόσον προκριθεί)

21:00-00:00 Παναγιώτης Γκιώνης round 32

Κολύμβηση (Εφόσον προκριθούν)

22:20 Βαγγέλης Μακρυγιάννης και Απόστολος Χρήστου – 100μ. ύπτιο


 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλες οι προκρίσεις της 2ης ημέρας

Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου πήραν την πρόκριση καθώς τερμάτισαν δεύτερες στην κατηγορία της δικώπου. Στη συνέχεια οι δύο Ελληνίδες κωπηλάτριες, Ζωή Φίτσιου και Δήμητρα Κοντού, πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό του αγωνίσματός τους, τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και πήραν ένα από τα δύο εισιτήρια της κούρσας που οδηγεί στα ημιτελικά.

Οι δύο Έλληνες κολυμβητές, Βαγγέλης Μακρυγιάννης και Απόστολος Χρήστου πραγματοποίησαν κυριαρχικές εμφανίσεις στους προκριματικούς των 100μ. ύπτιο και πέρασαν στην επόμενη φάση του αγωνίσματος, ενώ και οι δύο Έλληνες κωπηλάτες Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής έκαναν μία μεγάλη προσπάθεια στον προκριματικό της δικώπου ελαφρών βαρών, αλλά θα χρειαστεί να αγωνιστούν στον επιπλέον γύρο για να περάσουν στα ημιτελικά.

Στο τένις, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ του Ζιζού Μπεργκς και προκρίθηκε στους «32».  Έπειτα, ο Παναγιώτης Γκιώνης νίκησε τον Λι με 4-0 σετ και θα αντιμετωπίσει στον γύρο των «32» απόψε, τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

Στον μεγάλο τελικό των 100μ. ίπτιου προκρίθηκε ο Αποστόλης Χρήστου τερματίζοντας δεύτερος, ενώ τέλος μεγάλη ήταν η νίκη της Εθνικής πόλο ανδρών, που απέδειξε πως ήταν το φαβορί κόντρα στην Ρουμανία, κερδίζοντάς την με 14-7.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ