Οι γερμανοί επιχειρηματίες επικροτούν τους χειρισμούς της Μέρκελ

Οι γερμανοί επιχειρηματίες επικροτούν τους χειρισμούς της Μέρκελ Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Handelsblatt, η πλειονότητα των γερμανών επιχειρηματιών φαίνεται πως στηρίζει την πολιτική της Άγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, το 86% των επιχειρηματιών εκτιμά ότι η Μέρκελ πρέπει να διατηρήσει την ίδια στάση στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης στην ευρωζώνη παρά τις επικρίσεις που δέχεται από το εξωτερικό.

Παράλληλα, το 55% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραχώρησης περισσότερων εξουσιών στις Βρυξέλλες, ενώ τα δύο τρίτα των επικεφαλής γερμανικών εταιρειών ζητούν η βοήθεια προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα να συνοδεύεται από περισσότερους όρους.

Όσον αφορά την κρίση, η πλειονότητα (64%) των ερωτηθέντων επεσήμανε ότι δεν έχει νιώσει τις επιπτώσεις της, όμως παρατηρείται αύξηση στο ποσοστό όσων αναμένουν ότι θα αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες (25% τον Ιανουάριο και 27% τώρα).

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο Forsa τηλεφωνικά από τις 19 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου σε 641 ανθρώπους που κατέχουν διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες στη Γερμανία.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια