Kρούσμα πανώλης των αιγοπροβάτων και στην Αττική

Kρούσμα πανώλης των αιγοπροβάτων και στην Αττική Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Το πρώτο κρούσμα πανώλης αιγοπροβάτων εντοπίστηκε στην Αττική και συγκεκριμένα σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα για κρούσματα πανώλης και στην Κορινθία, μετά τη Θεσσαλία. Ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Για τα νέα κρούσματα πανώλης σε αιγοπρόβατα της περιοχής, ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, ανέφερε πως όλα ξεκίνησαν από μια κτηνοτροφική μονάδα στον δήμο Σικυωνίων.

Τις τελευταίες ημέρες, το προσωπικό των Τοπικών Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων (ΤΚΕΝ) της Περιφέρειας Αττικής είχε θέσει σε καραντίνα δύο κτηνοτροφικές μονάδες που είχαν προμηθευτεί νομίμως ζώντα αμνοερίφια από τη Ρουμανία.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση του υπουργείου Ανάπτυξης, «άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας Αττικής στην εμφάνιση του πρώτου κρούσματος αφρικανικής πανώλης των αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στον Ασπρόπυργο, καθώς ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, είχε θέσει ήδη σε επιφυλακή όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Ελλάδα / Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Από κατολίσθηση βράχων - Δεκάδες εγκλωβισμένοι - Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο φαράγγι της Σαμαριάς για τη διάσωσή τους
LIFO NEWSROOM