Φωτιά στην Αττική: Τι απαντά η Πυροσβεστική για τα εναέρια μέσα

Φωτιά στην Αττική: Τι απαντά η Πυροσβεστική για τα εναέρια μέσα Facebook Twitter
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική / © SOOC
0

Στη δημοσιότητα έδωσε η Πυροσβεστική τα τηρούμενα αρχεία αναφορικά με την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων κατά τις ημέρες της φωτιάς στη βορειοανατολική Αττική, σε απάντηση στο σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Πυροσβεστικού Σώματος που δόθηκαν στη δημοσιότητα: 

  • Στις 11 Αυγούστου επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα (14 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα)
  • Στις 12 Αυγούστου επιχείρησαν  36 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 19 ελικόπτερα)
  • Στις 13 Αυγούστου, από την ανατολή έως τις 13:00, επιχείρησαν  20 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα)
  • Χθες, Δευτέρα 12 Αυγούστου, το χρονικό διάστημα από τις 19:30 έως τις 21:00 επιχειρούσαν σε όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς 20 εναέρια μέσα.
Φωτιά στην Αττική: Τι απαντά η Πυροσβεστική για τα εναέρια μέσα Facebook Twitter

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην πυρκαγιά «σε κύκλους», που σημαίνει ότι δεν επιχειρούσαν όλα ταυτόχρονα την ίδια χρονική στιγμή, καθώς κάποια έκαναν ρίψεις και κάποια άλλα είτε ανεφοδιάζονταν με καύσιμα είτε τροφοδοτούνταν με νερό προκειμένου να επιχειρήσουν ξανά στο πεδίο.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αμφισβήτησε τα νούμερα της κυβέρνησης, αναφορικά με τα εναέρια μέσα, και κοινοποίησε το επίσημο αίτημα που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση για να γνωστοποιηθούν και να αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία των εναέριων μέσων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας αντίκρισε μόνο τρία αεροσκάφη να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εν μέσω της μεγάλης πυρκαγιάς, αμφισβητώντας τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να χορηγηθεί το υλικό από το καταγραφικό σύστημα, καθώς και το αρχείο με τις σχετικές άδειες πτήσεων, από την έναρξη της φωτιάς στην Αττική, μέχρι και τις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας (12/8), οπότε και τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να πετούν λόγω της δύσης του ηλίου.  

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας

Πολιτική / Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Επιλέξιμοι και όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια σε βάθος τριετίας- Τι αλλάζει

Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα - Στη σύσκεψη εξετάστηκε και το νέο πρόγραμμα άτοκων δανείων «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»
LIFO NEWSROOM
Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Πολιτική / Πεντέλη: «Να φύγουν οι φασίστες, τα παιδιά του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο»

Ενταση προκάλεσε η παρουσία του Αθανασίου Χαλκιά, βουλευτή των Σπαρτιατών στην επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης - Διαβάστε τους εκρηκτικούς διαλόγους
LIFO NEWSROOM