Τζαβάρας: «Δεν θα ξανακλείσει έτσι η Ακρόπολη»

Τζαβάρας: «Δεν θα ξανακλείσει έτσι η Ακρόπολη» Facebook Twitter
1

 Για αυθαιρεσία από πλευράς των συνδικαλιστών έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, σχετικά με το κλείσιμο της Ακρόπολης νωρίτερα, την ημέρα του καύσωνα. Ο κ. Τζαβάρας είπε ότι είχαν γνωστοποιηθεί εγκαίρως στους συνδικαλιστές από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, από τον Ιούνιο, «οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα υπάρξει – όπως προβλέπει η ισχύουσα εργατική νομοθεσία – η διαδικασία για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση».

Πάντως ο υπουργός που συναντήθηκε σήμερα με τους συνδικαλιστές των φυλάκων της Ακρόπολης, δήλωσε στον Βήμα Fm ότι θεωρεί το θέμα λήξαν καθώς  «δόθηκαν εξηγήσεις και μπήκαν κάποιες βάσεις ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο».

Σημείωσε επίσης ότι «είναι λυπηρό πως στην άσκηση των καθηκόντων τους οι συνδικαλιστές δεν λαμβάνουν γενικότερης σημασίας εθνικά συμφέροντα και κυρίως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν διστάζουν να πάρουν αποφάσεις οι οποίες μας εκθέτουν διεθνώς και από τις οποίες το κύρος της χώρας, αλλά κυρίως η ακτινοβολία των συμβόλων της, όπως είναι η Ακρόπολη, σκιάζεται από τέτοιες ενέργειες».

Αναφορικά με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών ότι δεν υπάρχει γιατρός στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και ότι τα φυλάκια είναι χωρίς κλιματισμό, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας τους θερινούς μήνες να είναι άσχημες, ο κ. Τζαβάρας είπε ότι θα διερευνήσει ο ίδιος γιατί δεν υπάρχει πλέον σταθμευμένο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω από τον χώρο.

Όσο για τα φυλάκια, ο κ. Τζαβάρας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το vima.gr, ότι έδωσε εντολή για την προμήθεια κλιματιστικών που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτά.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ