Άναψε το «πράσινο φως» για την πρώτη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία στη Δύση

Άναψε το «πράσινο φως» για την πρώτη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία στη Δύση Facebook Twitter
0

Εν αναμονή της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε τη συγκατάθεσή του για την πρώτη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία στο δυτικό κόσμο.

Πρόκειται για το φάρμακο Glybera της ολλανδικής εταιρίας βιοτεχνολογίας UniQure, το οποίο θεραπεύει μια πολύ σπάνια γενετική νόσο, που προκαλείται από την ανεπάρκεια της λιποπρωτεϊνης (ενζύμου) λιπάσης.

Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη και στην Αμερική πάσχουν λίγες εκατοντάδες άνθρωποι και μέχρι στιγμής η μόνη αντιμετώπιση στην οποία καταφεύγουν, είναι η αυστηρή δίαιτα.

Το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ ανά ασθενή και θα είναι η πιο ακριβή φαρμακευτική θεραπεία στον κόσμο. Όπως αναφέρει η Financial Times, η πολύ υψηλή τιμή του φαρμάκου ενδέχεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις τόσο μεταξύ των κυβερνήσεων, όσο και των ασφαλιστικών ταμείων, ιδίως σε μία συγκυρία κρίσης για τους κρατικούς προϋπολογισμούς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM