Ηράκλειο: Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο

Ηράκλειο: Έκρηξη σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Facebook Twitter
Αεροδρόμιο Ηρακλείου/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, λίγο πριν την απογείωσή του για την Αγγλία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από ηλεκτρονικές συσκευές, συγκεκριμένα ένα power bank και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, που βρέθηκαν σε τσαντάκι επιβάτιδας εντός του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος, που μετέφερε συνολικά 236 επιβάτες, δεν αναχώρησε για τον προορισμό του μετά το συμβάν. Η έκρηξη ήταν αρκετά ισχυρή για να προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση στο αεροδρόμιο, ανησυχία μεταξύ των επιβατών και την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών. Δυνάμεις της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να διερευνήσουν το περιστατικό και να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των επιβατών και του πληρώματος.

Παρά την ένταση του συμβάντος, δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός. Οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν από το αεροσκάφος, ενώ η αεροπορική εταιρεία και οι αρμόδιες Αρχές συνεργάζονται για τη διερεύνηση των ακριβών αιτιών της έκρηξης. Στο σημείο παρέμειναν οι αρμόδιοι για τον πλήρη έλεγχο του αεροσκάφους και των αποσκευών, ενώ παράλληλα διενεργούνται και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να διασφαλιστεί η συνέχιση των πτήσεων με απόλυτη ασφάλεια.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ των επιβατών και των υπαλλήλων του αεροδρομίου, ενώ οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να είχαν ενεργοποιηθεί κατά λάθος οι συσκευές, οδηγώντας στην έκρηξη. Η προσοχή εστιάζεται στην ανάγκη ενημέρωσης των επιβατών για τους κανόνες μεταφοράς ηλεκτρονικών συσκευών και τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Η Αστυνομία και οι ειδικοί του αεροδρομίου Ηρακλείου εξετάζουν όλα τα δεδομένα για να αποσαφηνίσουν πλήρως τις συνθήκες του συμβάντος και να αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται για τη διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών και των πτήσεων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ