Πέθανε ο δικηγόρος Νίκος Λύτρας – Ήταν μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Πέθανε ο δικηγόρος Νίκος Λύτρας – Ήταν μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
0

Σε ηλικία 47 ετών έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Λύτρας, σκορπίζοντας θλίψη στην πολιτική και νομική κοινότητα της χώρας. 

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή τη Δευτέρα (16/9), προκαλώντας συγκίνηση και θερμές εκφράσεις συλλυπητηρίων από συναδέλφους και συντρόφους του, οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεταξύ των πρώτων που αντέδρασαν, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, έγραψε: «Γιατί ρε Νίκο; Γιατί; Δεν υπάρχουν λόγια. Αντίο σύντροφε αγαπημένε». Επίσης, ο Γιώργος Βασιλειάδης, συνάδελφος του Λύτρα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αναδημοσίευσε μια παλαιότερη φωτογραφία τους γράφοντας: «27 χρόνια αδέρφια. Πανεπιστήμιο, δικηγορία, αριστερά... Θα μου λείψεις Νικόλα. Αλλά τουλάχιστον θα ξαναβρείς την αγαπημένη μας Ευαγγελία, το μωρό σου, και θα χαμογελάσεις ξανά...».

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος έστειλε και ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο Νίκος Λύτρας είχε γεννηθεί το 1977 στον Άγιο Δημήτριο, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. Αποτέλεσε σημαντική προσωπικότητα στον χώρο της αριστεράς, έχοντας διατελέσει αντιπρόεδρος και εν συνεχεία πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την περίοδο 2017-2019.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Νότιο Τομέα της Αθήνας με τον συνδυασμό «Αττικός Κύκλος» υπό τον Γιώργο Ιωακειμίδη. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στους φίλους, την οικογένεια και τους συντρόφους του, οι οποίοι θα θυμούνται το πάθος και την αφοσίωσή του στις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ