Μια έξοδος Παρασκευή βράδυ στην Αθήνα, χωρίς κάποιο πλάνο

Αθηναϊκές Νύχτες: Non-stop διασκέδαση  Facebook Twitter
Κάθε Παρασκευή οργανώνεται στο Πι-καπ ένα πάρτι με τίτλο «Horny Sausage», και προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τόση ενέργεια σε πάρτι. Φωτ.: @35mm_pi
0

Μια έξοδος στο κέντρο της Αθήνας είναι μια περιπέτεια. Και να μην έχεις κανονίσει τίποτα, πάντα θα βρεθεί κάτι να κάνεις που να ικανοποιεί τα γούστα σου. Έτσι και εμείς αποφασίσαμε να βγούμε Παρασκευή βράδυ στην Αθήνα χωρίς κάποιο πλάνο, για να δούμε τι έχει να προσφέρει.  

Η βραδιά ξεκίνησε στο Noah, ένα πολύ γραφικό μαγαζί με στυλ λατινοαμερικάνικο και πολύ ωραία αισθητική. Ήμασταν τυχεροί γιατί έτυχε να κάνουν το closing party για να αποχαιρετήσουν την καλοκαιρινή σεζόν, με ήχους techno και afro, από καλλιτέχνες όπως ο charuso, που είχε μια πολύ ωραία επαφή με το κοινό. Τα σκηνικά που θύμιζαν Μεξικό έκαναν την ατμόσφαιρα ακόμα καλύτερη. 

Πάρκο Ελευθερίας, Ευζώνων, Αθήνα

Επειδή η βραδιά μόλις είχε αρχίσει, ψάχναμε τι άλλο μπορεί να υπάρχει πιο κεντρικά και ανακαλύψαμε ένα πανέμορφο wine bar με το όνομα Mish Mash (ig: mishmash.athens), που εκείνο το βράδυ είχε τα εγκαίνιά του. Μπαίνοντας είδαμε ένα μαγαζί που κατάφερνε να συνδυάσει την urban αισθητική με το μοντέρνο. Μας υποδέχτηκαν οι ήχοι χαλαρής techno που σταδιακά άλλαζαν σε techouse από ένα ανερχόμενο γκρουπάκι τριών DJ με το όνομα The Pizzaman Project (ig: thepizzamanproject). Έχουν παίξει σε πολλά event και μαγαζιά της Αθήνας, όπως το Enteka Athens, που δεν κάνει μόνο garden events αλλά και events σε πανέμορφα venues γύρω απ’ την Αθήνα με πάρα πολλούς καλλιτέχνες, το ΕΚΕΙ, το Pazuzu στην Κέρκυρα, που κάθε χρόνο φέρνει Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.  

Αρίωνος 12, Αθήνα 

«Horny Sausage» Facebook Twitter
«Horny Sausage» Φωτ.: @35mm_pi

Αργότερα, μεταφερθήκαμε προς το Σύνταγμα. Εκεί πήρε το μάτι μας ένα στενό όπου δεν ακουγόταν τίποτε άλλο εκτός από μουσική και ουρλιαχτά διασκέδασης από άτομα που μπαινόβγαιναν σε ένα μικρό μπαρ με το όνομα Πι-Καπ. Κάθε Παρασκευή οργανώνεται εκεί ένα πάρτι με τίτλο «Horny Sausage», και προσωπικά δεν έχω ξαναδεί τόση ενέργεια σε πάρτι, ούτε τις «παραδοσιακές» του δραστηριότητες, όπως να πετάνε τεκίλα με νεροπίστολα στον κόσμο και να μοιράζουν hot dog (αυτό ήταν, άλλωστε, το theme). Οι καλλιτέχνες παίζουν κυρίως ελληνική, ξένη rap/trap και RNB, και έχουν τον τρόπο τους με το κοινό. Ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης αυτής της μουσικής, σίγουρα θα περάσεις καλά εδώ. 

Σύνταγμα, Καρύτση 3, Αθήνα 

Για το σωστό closing αυτής της βραδιάς, βρεθήκαμε σε ένα after party από DJ που οργανώθηκε την τελευταία στιγμή σε ένα σπίτι. Εδώ είχα την ευκαιρία να πιάσω κουβέντα με έναν DJ γνωστό ως Lost Prince, έναν Έλληνοκαναδό καλλιτέχνη που δουλεύει στον χώρο όλη του τη ζωή και αγαπάει αυτό που κάνει. Τον ρώτησα για τις εμπειρίες του και πραγματικά η μία ήταν καλύτερη από την άλλη. Από παραγωγές με γνωστά ονόματα όπως ο Tiësto, στο να παίζει για χιλιάδες άτομα σε Αμερική, Καναδά, Ιαπωνία, Ινδία και άλλες χώρες της Ασίας αλλά και της Ευρώπης. Κάποια από τα μεγαλύτερα event στα οποία έχει παίξει είναι το TomorrowWorld και το Ultra Miami, που είναι γνωστά παγκοσμίως. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το πώς έχει καταφέρει να συνδυάσει τα σετ του με την τέχνη και τα visuals. Πριν από χρόνια είχε συνεργαστεί με το Cirque du Soleil σε ένα θέαμα που είχε ακροβατικά αλλά και EDM/techno ακούσματα. Όπως είπε και ο ίδιος, «ο Lost Prince δεν είναι απλώς μια ιδέα που παίζει μουσική… είναι μια παράσταση». Αποδεικνύεται πως πάντα θα βρεις κάτι να κάνεις στην Αθήνα και ότι η βραδιά σου μπορεί να πάει από το μηδέν στο εκατό πολύ γρήγορα και μπορεί να γνωρίσεις άτομα που δεν θα περίμενες ποτέ.  

Ένα πολύ ωραίο closing για το καλοκαίρι έγινε και στις κατασκηνώσεις Ασημακοπούλου «Η φωλιά του παιδιού», από τους Basement 69, ένα γκρουπ από DJs και διοργανωτές που αποφάσισε να κάνει ένα μοναδικό pool party. Στη  μουσική ήταν ονόματα όπως οι 3Delta, που έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν μαζί τους και έχουν κάνει και event δικά τους με χορηγίες, και η METAXXA, η οποία έχει παίξει σε γνωστά venues και μαγαζιά στην Αθήνα, όπως το Contrabando και το ΕΚΕΙ.   

PEO Αθηνών Θεσσαλονίκης 201, Αφίδνες 

Lost Prince Facebook Twitter
Lost Prince

Αν κάποιος επιθυμεί να βιώσει ένα παρόμοιο Σαββατοκύριακο, αυτή την εβδομάδα η πόλη έχει πολλά να προσφέρει. Το Σάββατο οι Deerislnd σε συνεργασία με το Enteka Athens στο Μοναστηράκι θα φέρουν την αισθητική του κλασικού camper van τους και με after party που θα ακολουθήσει στο Mish Mash. 

21/9, 21:30-02:00, Πρώτη τοποθεσία: Λεωφόρος Αθηνάς, After Party: Αρίωνος 12, Αθήνα, Mish Mash 

Τα επόμενα δύο events θα διεξαχθούν και τα δύο την Κυριακή. Το πρώτο θα γίνει στη βάση του Enteka Athens στο Γαλάτσι, όπου τα σετ θα αναλάβουν οι The Pizzaman Project, φέρνοντας μια ευχάριστη ενέργεια. Το δεύτερο θα διεξαχθεί από την κοινότητα του Mas Amor (ig: masamor.atenas) στο Skyfall Athens (ig: skyfall_bar), με ονόματα όπως οι PISSI & JUNIOR MI (ig: pissi_juniormi) και Seemo, ο οποίος είναι στην ομάδα των Second Story (ig: secondstoryofficial) και είναι ένας από τους ανερχόμενους καλλιτέχνες της Αθήνας.  

22/9, Καραϊσκάκη 11, Γαλάτσι, The Pizzaman Project  
22/9, 18:00, Μαρκ. Μουσούρου 1, Αθήνα, Mas Amor 

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Βυζαντινός αμφορέας ηλικίας 1.100 ετών ανακαλύφθηκε στο λιμάνι του αρχαίου Ακρίτα

Αρχαιολογία & Ιστορία / Κωνσταντινούπολη: Βυζαντινός αμφορέας ηλικίας 1.100 ετών ανακαλύφθηκε στο λιμάνι του αρχαίου Ακρίτα

Οι δύο λαβές του αμφορέα που ανακαλύφθηκε στα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν ανέπαφες, ενώ το σώμα ήταν καλυμμένο από θαλάσσιους οργανισμούς
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ