Ποντίκια κυκλοφορούν στην πλατεία Συντάγματος

Ποντίκια «κυκλοφορούν ανενόχλητα» στην πλατεία Συντάγματος Facebook Twitter
0

Ποντίκια «κυκλοφορούν ανενόχλητα» -κατά το δημοσιογραφικό κλισέ - στην πλατεία Συντάγματος, την πιο κεντρική πλατεία της Αθήνας, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της ρύπανσης στην πρωτεύουσα της χώρας.

Τα ποντίκια που εντοπίζονται στις πόλεις κοντά σε εστίες μόλυνσης και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, μέσω της μετάδοσης λοιμωδών νόσων που ενδεχομένως μπορούν να προκαλέσουν, αποτελούν ένδειξη προβλημάτων με την καθαριότητα.

Ωστόσο, η εικόνα ποντικιών στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος που αποτελεί την πιο πολυσύχναστη πλατεία της πόλης, πέρασμα όχι μόνο για χιλιάδες πολίτες αλλά και για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, μόνο τιμή δεν περιποιεί για τη δημοτική αρχή. Η πλατεία Συντάγματος άλλωστε δεν βρίσκεται σε κάποια υποβαθμισμένη περιοχή του δήμου της Αθήνας, αντίθετα, είναι η «βιτρίνα» της πόλης - και της χώρας, γενικότερα.

Το γεγονός πως κυκλοφορούν ποντίκια στην πλατεία Συντάγματος -αξίζει να σημειωθεί- δεν διαπιστώνεται μόνο από τους πεζούς που διασχίζουν την πλατεία καθημερινά, καθώς τα τρωκτικά καταγράφηκαν σε βίντεο που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Σκάι.

Τα τρωκτικά ως γνωστόν κυκλοφορούν στις πόλεις όταν εντοπίζουν εστίες μόλυνσης μέσω των οποίων τρέφονται και αποτελούν κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης μολύνσεων μέσω της συμπεριφοράς τους. Στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, είναι γνωστό πως ποντίκια κυκλοφορούν ανενόχλητα στο παμπάλαιο μετρό και σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης, προκαλώντας απέχθεια στους επισκέπτες του.

«Κάνουμε μυοκτονίες», απαντά ο δήμος Αθήνας

Μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων με τα ποντίκια στην πλατεία Συντάγματος, ο δήμος Αθήνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες πως έχει ήδη διεκπεραιώσει μυοκτονίες και πως προτίθεται να κάνει κι άλλες, προσεχώς. 

Η απάντηση του δήμου Αθήνας για τα ποντίκια στην πλατεία Συντάγματος

«Σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά την παρουσία τρωκτικών στην πλατεία Συντάγματος, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη προβεί σε σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Σύμφωνα με το Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων της Διεύθυνσης Πρασίνου & Αστικής Πανίδας, τις τελευταίες 10 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες:

13-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων σε δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

16-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων στα φρεάτια περιμετρικά της πλατείας.

19-09-2024: Εντοπισμός και σφράγιση πιθανών εισόδων φωλεών τρωκτικών εντός των παρτεριών, με ταυτόχρονη τοποθέτηση δολωμάτων.

20-09-2024: Έλεγχος και επαναδόλωση στους δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

Η πλατεία Συντάγματος παρακολουθείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εφαρμόζοντας εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών στον αστικό ιστό.

Ο Δήμος Αθηναίων παραμένει σε επιφυλακή με διαρκείς παρεμβάσεις, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας σε κάθε σημείο της πόλης».


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Πολιτική / Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Ο δήμαρχος Αθηναίων καταγγέλλεται πως έχει στείλει μηνύματα και emails σε πολίτες για να επικοινωνήσει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ - «Πορτοσάλτε, Γεωργιάδης εισακούστηκαν», απαντά ο ίδιος
LIFO NEWSROOM
Αθήνα: Η βιώσιμη κινητικότητα ως εικονική πραγματικότητα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας / Γιατί δεν μπορούμε να περπατήσουμε ή να μετακινηθούμε με ποδήλατο στην Αθήνα;

Για άλλη μία χρονιά η Αθήνα βλέπει τη βιώσιμη κινητικότητα ως μια επετειακή εκδήλωση και η προοπτική να αποκτήσει ένα σχέδιο που θα δώσει προτεραιότητα στον πεζό και τον ποδηλάτη είναι θολή.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM