Ενδυναμώνοντας τις γυναίκες, μεταμορφώνοντας τον εκδοτικό τομέα: Η πρωτοβουλία PublisHer

PublisHer: Η πρωτοβουλία που ενδυναμώνει τις γυναίκες στον χώρο των εκδόσεων

Προσφέρει προγράμματα, συμβουλευτική και κατευθυντήριες γραμμές βοηθώντας τις εκδοτικές εταιρείες να δημιουργήσουν ισότιμα επαγγελματικά περιβάλλοντα.

 

Το 2019, η Bodour Al Qasimi ίδρυσε την πρωτοβουλία PublisHer έχοντας ένα τολμηρό όραμα: να διορθώσει τις φυλετικές ανισότητες στον τομέα των επικεφαλής της εκδοτικής βιομηχανίας. Σήμερα, το PublisHer επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι γυναίκες μπορούν να ευδοκιμήσουν και να ηγηθούν, ξεπερνώντας τα παραδοσιακά εμπόδια που για καιρό παρεμπόδιζαν την εξέλιξή τους.

 

Ενδυναμώνοντας τις γυναίκες, μεταμορφώνοντας τον εκδοτικό τομέα: Η πρωτοβουλία PublisHer

 

Παρόλο που ο εκδοτικός τομέας απασχολεί κατά πολύ περισσότερες γυναίκες από άνδρες, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό χάσμα φύλων σε επίπεδο διοίκησης. Σύμφωνα με την έρευνα μισθών της PW το 2023, οι γυναίκες αποτελούν το 77% του εργατικού δυναμικού στην εκδοτική βιομηχανία, αλλά κατέχουν μόλις το 56% των διευθυντικών θέσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στις κορυφαίες ηγετικές θέσεις.

 

Η PublisHer δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανισότητες, προσφέροντας χώρο για στρατηγική σκέψη και υπέρβαση των προκλήσεων. Η πρωτοβουλία έχει ήδη πετύχει σημαντικούς στόχους, όπως η παρουσία της σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις βιβλίου, συμπεριλαμβανομένων των Bologna Children’s Book Fair, London Book Fair και New Delhi Book Fair.

 

Ενδυναμώνοντας τις γυναίκες, μεταμορφώνοντας τον εκδοτικό τομέα: Η πρωτοβουλία PublisHer

 

Η PublisHer προσφέρει επίσης προγράμματα, συμβουλευτική και τις κατευθυντήριες γραμμές για την ποικιλομορφία και την ένταξη, βοηθώντας τις εκδοτικές εταιρείες να δημιουργήσουν ισότιμα επαγγελματικά περιβάλλοντα. Το 2020, κυκλοφόρησαν κατευθυντήριες γραμμές για την ποικιλομορφία και την ένταξη, που θα εξελιχθούν σε πλήρεις εργαλειοθήκες για στρατηγικές ένταξης.

 

Γιατί είναι κρίσιμο η παγκόσμια βιομηχανία να στηρίξει την πρωτοβουλία PublisHer

Έρευνες δείχνουν ότι οι εταιρείες με ισότιμη εκπροσώπηση στην ηγεσία αποδίδουν καλύτερα. Η συμμετοχή σε πρωτοβουλίες της PublisHer μπορεί να συμβάλει σε μια πιο δίκαιη και ποικιλόμορφη εκδοτική βιομηχανία, ενώ η κοινότητα του εκδοτικού τομέα ωφελείται από νέες ιδέες και προοπτικές.

Κοιτάζοντας προς το μέλλον, το PublisHer έχει θέσει φιλόδοξες προτεραιότητες και μελλοντικά έργα για να προωθήσει την αποστολή του. Κύριο από αυτά είναι η επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας του, με σχέδια για περισσότερη διεθνή συμμετοχή και για την προώθηση διαπολιτισμικών συνεργασιών. Καθώς το δίκτυο εξελίσσεται, το PublisHer οραματίζεται ένα μέλλον όπου οι ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες στη βιομηχανία του βιβλίου δεν θα είναι απλώς μια επιθυμία αλλά μια πραγματικότητα, με τις γυναίκες να κατέχουν σημαντική και επιδραστική παρουσία σε όλα τα επίπεδα της βιομηχανίας.

 

Ενδυναμώνοντας τις γυναίκες, μεταμορφώνοντας τον εκδοτικό τομέα: Η πρωτοβουλία PublisHer

 

Η πρωτοβουλία προσκαλεί την παγκόσμια κοινότητα του βιβλίου να συμμετάσχει στην αποστολή της, συνεισφέροντας σε ένα πιο περιεκτικό, καινοτόμο και δίκαιο μέλλον επισκεπτόμενη το womeninpublishing.org.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon