Ο Έλιοτ Χιλ έχει το «καλύτερο προφίλ στο LinkedIn»- Ξεκίνησε ασκούμενος και γίνεται ο νέος CEO της Nike

Ο Έλιοτ Χιλ έχει το «καλύτερο προφίλ στο LinkedIn»- Από πρακτικάριος γίνεται ο νέος CEO της Nike Facebook Twitter
0

Ο Έλιοτ Χιλ πρόκειται να αναλάβει τα ηνία της Nike ως νέος CEO στις 14 Οκτωβρίου, διαδεχόμενος τον Τζον Ντόναχο στην ηγεσία της εμβληματικής εταιρείας αθλητικών ειδών. 

Μετά από δεκαετίες στην εταιρεία, ο Χιλ θα αντιμετωπίσει την πρόκληση να ενισχύσει τις πωλήσεις, που βρίσκονται σε πτώση, και να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το brand. Η Nike χάνει μερίδιο αγοράς από ανταγωνιστές που ανεβαίνουν δυναμικά, όπως οι On και Hoka της Deckers.

Ο δημοφιλής influencer, Τζο Πομπλιάνo (@JoePompliano), μοιράστηκε πρόσφατα στο X μια ανάρτηση, επισημαίνοντας την εντυπωσιακή πορεία του Χιλ στη Nike. Στην ανάρτηση περιλαμβάνεται το προφίλ του Χιλ στο LinkedIn, το οποίο παρουσιάζει την εξέλιξή του από την έναρξη ως ασκούμενος το 1988 έως την άνοδό του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο Πομπλιάνo έγραψε στη λεζάντα: «Ο νέος CEO της Nike ίσως έχει το καλύτερο LinkedIn προφίλ — 32 χρόνια στην ίδια εταιρεία, από ασκούμενος σε CEO!»

Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο Ohio το 1988, ο Χιλ ξεκίνησε την καριέρα του στη Nike πείθοντας έναν εκπρόσωπο της εταιρείας που είχε μιλήσει στην τάξη του. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1998, προήχθη στη θέση του διευθυντή της ομάδας αθλητικών τμημάτων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ανέλαβε πολλές θέσεις αντιπροέδρου, ενώ το 2013 έγινε πρόεδρος γεωγραφιών και πωλήσεων. Αποσύρθηκε το 2020 ως πρόεδρος καταναλωτών και αγορών.

Η ανάρτηση έχει γίνει viral, με πάνω από 1,9 εκατομμύρια προβολές, 58.000 likes και πλήθος σχολίων. Ένας χρήστης συνέκρινε το προφίλ του Χιλ με εκείνο του Τζένσεν Χουάνγκ, ιδρυτή και CEO της Nvidia, σχολιάζοντας: «Μόνο του Τζένσεν Χουάνγκ είναι καλύτερο». Ένας άλλος σχολίασε: «Σπάνιο στις μέρες μας! Απίστευτο». Ένας τρίτος χρήστης έγραψε: «Η αφοσίωση και η πίστη μπορούν να οδηγήσουν σε αξιοσημείωτη καριέρα».

Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, η Nike προσλαβμάνει τον Χιλ με ένα πακέτο αποδοχών ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε αυτό περιλαμβάνονται 7 εκατομμύρια σε μετοχές και μπόνους για να καλύψει το εισόδημα που χάνει επανερχόμενος στην εταιρεία. Επιπλέον, ο Χιλ ενδέχεται να κερδίσει μέχρι και 20 εκατομμύρια σε πρόσθετες μετοχές και χρηματικά βραβεία, με τα μπόνους του και το μακροπρόθεσμο κίνητρο σε μετοχές, αξίας 15,5 εκατομμυρίων, να εξαρτώνται από την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων απόδοσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Διεθνή / Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Η Ουκρανία ξεκίνησε τη διαδικασία στο δικαστήριο το 2016, μετά την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του 26χρονου Τζόαν Κουάι με καταγωγή από την Γουιάνα - Στο τέλος της εβδομάδας η απολογία του κατηγορουμένου -Τα χειροκροτήματα για τη Ζιζέλ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Διεθνή / Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Ο Μάικι Μπρενάν εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των θεατών καθώς το τεράστιο κύμα έπεσε πάνω του στο διαβόητο σημείο για σερφ στο Shipstern Bluff
LIFO NEWSROOM