Στα Πετράλωνα το Café Nacional προσφέρει μια αυλή από εκείνες που νομίζεις ότι θα πεταχτεί κάποια αρχόντισσα θεία της παλιάς Αθήνας για να σε καλωσορίσει στο φερ φορζέ σαλονάκι με τα χρωματιστά μαξιλάρια. Κι εκεί που χαζεύεις γύρω σου την πρασινάδα αυτού του αστικού κήπου και προσπαθείς να καταλάβεις αν μπήκες στη χρονοκάψουλα, έρχεται ο καφές σου για να σε προσγειώσει ομαλά στο παρόν και στην εκλεκτή γεύση του specialty espresso που σερβίρει το Café Nacional. Εκτός από τους κόκκους ροής, ο μύλος αλέθει άλλη μια guest ποικιλία για να μπορείς να διαλέξεις τη γεύση που σου ταιριάζει καλύτερα.

 

Όλα αυτά συμβαίνουν από τις 8 το πρωί στο στέκι του κέντρου που γεμίζει από θαμώνες για τον πρώτο καφέ της ημέρας, καθιστό ή take away, ανάλογα με το πόσο χρόνο έχει ο καθένας.

 

Café Nacional
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Μαζί με το καφεδάκι σου, η ομάδα του Café Nacional ετοιμάζει πολλές και εξαιρετικές προτάσεις για πρωινό ή brunch που μπορείς να πάρεις ακόμα και στο χέρι. Από σαντουιτσάκια και energy bowls μέχρι μπέργκερ, hot dog ή bao buns που βγαίνουν και σε vegan εκδοχή για τους λάτρεις του είδους.

 

Φυσικά, η μέρα στο στέκι των Πετραλώνων συνεχίζεται με γεύσεις και ποτάκι μέχρι αργά. Σύντομα έρχεται και ο νέος κατάλογος των κοκτέιλ με signature προτάσεις που θα μας κάνουν παρέα όλο τον χειμώνα. Ειδικά οι Κυριακές στο Café Nacional γίνονται must, αφού μετά τον καφέ σου θα απολαύσεις ζουμερά κρέατα που ψήνονται στην αυλή σε ένα bbq session με guest DJs, που ξεκινάει από τις δύο το μεσημέρι και φτάνει μέχρι εκεί που αντέχεις τη διασκέδαση.

 

Ευρυσθέως 4, Πετράλωνα, 6986 697348 

Instagram: @cafenacional_athens

Facebook: Cafe Nacional

Οδηγός Γεύσης