O κύριος Soirée φοράει το μονόκλ του και μας καλωσορίζει σε ένα παριζιάνικο στέκι στο κέντρο της πόλης. Στην οδό Φιλελλήλων, εκεί όπου η παλιά Αθήνα συναντά τη σύγχρονη εκδοχή της, ήρθε αυτό το bistrot που αναβιώνει άλλες εποχές, για να μας θυμίσει την αξία της σπιτικής νοστιμιάς αφού όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται στην κουζίνα του. 

 

Εδώ ο καφές είναι μια υπόθεση εξίσου προσεγμένη, με μονοποικιλιακές επιλογές από την εταιρεία roastery Samba. Στην καθημερινή ροή πρωταγωνιστεί ένας εξαιρετικός 100% Arabica, ενώ κάθε τόσο εναλλάσσονται single origin προτάσεις με προέλευση από διαφορετικές χώρες. Στο Soirée γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να ξυπνάς με το αγαπημένο σου ρόφημα, γι’ αυτό φροντίζουν να σερβίρουν από νωρίς τους φρεσκοκομμένους κόκκους που σε μαγεύουν με το αρωματικό και γευστικό προφίλ τους. 

 

Soirée the bistrot
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Από τις 7 το πρωί αυτό το στέκι ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τους πρωινούς τύπους που θέλουν να απολαύσουν τον καφέ τους πριν από τη δουλειά ή εκείνους που παίρνουν στο χέρι βιαστικά το καφεδάκι τους – γιατί χωρίς αυτό δεν ξεκινάει η μέρα.

 

Το πιο πιθανό είναι πως αν μια φορά ξεκινήσεις τη μέρα σου εδώ, θα γίνει η νέα σου συνήθεια που κάνει την καθημερινότητα πιο ευχάριστη. Γιατί μαζί με τον καφέ θα απολαύσεις ένα εξαιρετικό πρωινό που φτιάχνεται καθημερινά à la minute με ολόφρεσκα υλικά. Αλμυρές και γλυκές προτάσεις παρασκευάζονται στην κουζίνα ή στο ζαχαροπλαστείο του Soirée και ολοκληρώνονται μπροστά στα μάτια σου, στην open kitchen. Από μακριά μοσχοβολάει το χειροποίητο, αφράτο, βουτυρένιο μπριός που γίνεται βάση για μια σειρά από συνταγές. Ξεχωρίζει σίγουρα το Pain perdu, το γαλλικού τύπου μπέργκερ αλλά και το μοναδικό Τartufo.

 

Soirée the bistrot
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Αν προτιμάς μια πιο dessert επιλογή για να συνοδεύσεις τον καφέ σου, ο κύριος Soirée φτιάχνει φανταστική Ρavlova αλλά και αυθεντική tarte flambée, επιλογές που αναδεικνύουν τη γεύση του καφέ σου και είναι μια αληθινή απόλαυση.

 

Το Soirée bistrot, όμως, έχει και κάτι άλλο που το κάνει μοναδικό: από τη μια η υπογραφή του ομίλου Καστελορίζου και από την άλλη μια ομάδα που φροντίζει με πάθος κάθε λεπτομέρεια. Ο συνέταιρος Παναγιώτης Μάρκου βρίσκεται πίσω από την όλη ιδέα και έχει επιμεληθεί το μενού μαζί με τον Απόστολο Τζίνο, ενώ η επίσης συνέταιρος αλλά και street artist Μελίνα Κοάν έχει δημιουργήσει τη φιγούρα του Monsieur Soirée που εκφράζει όλα όσα αναζητάμε από ένα αυθεντικό στέκι.

 

Φιλελλήνων 4, Αθήνα, 210 3226087 

Social: soiree_thebistrot

Οδηγός Γεύσης