Ενός λεπτού σιγή στη τελετή έναρξης των Αγώνων

Ενός λεπτού σιγή στη τελετή έναρξης των Αγώνων Facebook Twitter
0

Οι χήρες των Ισραηλινών αθλητών που σκοτώθηκαν στην επίθεση Παλαιστίνιων στους Ολυμπιακούς του Μονάχου το 1972 ζητούν, για ακόμα μια φορά, να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συζύγων τους κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή όμως απέρριψε και πάλι το αίτημα, λέγοντας πως δεν κάτι τέτοιο δεν θα ταίριαζε με τον εορταστικό χαρακτήρα της τελετής έναρξης και πως θα αποδοθεί ξεχωριστά φόρος τιμής στη μνήμη των αθλητών.

Έτσι οι χήρες των αθλητών ζήτησαν από τους θεατές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να μείνουν όρθιοι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΔΟΕ στην τελετή.

Ο Ζακ Ρογκ, απέδωσε τη Δευτέρα «αιφνιδιαστικά φόρο τιμής στα θύματα κρατώντας ενός λεπτού σιγή σε επίσκεψή του στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ο εκπρόσωπός της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς ανέφερε πως η διοργάνωση «τιμά τη μνήμη των θυμάτων με αρκετούς τρόπους σε περιστάσεις που θεωρεί αρμόζουσες. Η ΔΟΕ δεν θα σταματήσει ποτέ να θυμάται την πιο σκοτεινή στιγμή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM