Μάγκι Σμιθ: Οι φαν του Χάρι Πότερ αποχαιρετούν την «κυρία ΜακΓκόναγκαλ» έξω από το κάστρο Χόγκουαρτς

Μάγκι Σμιθ: Ο φαν του Harry Potter αποχαιρετούν την «κυρία ΜακΓκόναγκαλ» έξω από το κάστρο Hogwarts Facebook Twitter
Φωτογραφία: Twitter / Adventuring with Annie / Tmdb
0

Έξω από το κάστρο Hogwarts στο θεματικό πάρκο της Universal, συγκεντρώθηκαν οι θαυμαστές των «Χάρι Πότερ» ταινιών, για να αποχαιρετήσουν τη Μάγκι Σμιθ.

Η «κυρία ΜακΓκόναγκαλ» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, αφήνοντας μεγάλο κενό στη διεθνή σκηνή. Βίντεο από τη συγκέντρωση των εκατοντάδων φαν των δημοφιλών ταινιών, δημοσιεύτηκε στο X (πρώην Twitter) και εστιάζει στα χέρια του κόσμου, που υψώνουν στον ουρανό ραβδιά, όπως εκείνα της «κυρίας ΜακΓκόναγκαλ».

Η Μάγκι Σμιθ ήταν ευρέως γνωστή από πολλούς ρόλους της με τους πιο πρόσφατους να είναι στις ταινίες του Χάρι Πόττερ αλλά και τη βρετανική σειρά Downton Abbey.

Σε δήλωση των γιων της, αναφέρεται: «Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο της Dame Maggie Smith.Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Έντονα κλειστός άνθρωπος, ήταν μαζί με τους φίλους και την οικογένειά της στο τέλος. Αφήνει δύο γιους και πέντε αγαπημένα εγγόνια που είναι συντετριμμένα από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους. Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη ευγένειά τους κατά τις τελευταίες ημέρες της. Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά σας μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή αυτή τη στιγμή», αναφέρει η ανακοίνωση των γιών της.

Η Μάγκι Σμιθ διακρίθηκε, με δύο βραβεία Όσκαρ (ενός Α' Γυναικείου Ρόλου κι ενός Β' Γυναικείου Ρόλου), ένα Βραβείου Τόνυ, επτά Βραβείων BAFTA, δυο Βραβεία Έμμυ, δυο Χρυσές Σφαίρες, δυο Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών κι ένα Βραβείο Λόρενς Ολίβιε. Οι σημαντικότερες ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι οι: Οθέλλος, Η Δεύτερη Νιότη της Τζιν Μπρόντι, Ταξίδια με τη Θεία μου, Καλιφόρνια Οτέλ, Η Σύγκρουση των Τιτάνων, κι Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ, οι οποίες έχουν μείνει κλασικές και έχουν λάβει ευνοϊκές κριτικές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος στον Λίβανο για τον Νασράλα - Ορκίζεται εκδίκηση ο γιος του

Διεθνή / Θρήνος στον Λίβανο για τον Νασράλα - Ορκίζεται εκδίκηση ο γιος του

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τον Τζαβάντ Νασράλα, γιο του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, να στέκεται στο σημειο που βομβαρδίστηκε ο πατέρας του και να φωνάζει, ορκιζόμενος εκδίκηση
LIFO NEWSROOM
«Ο Νασράλα είναι νεκρός»: Λουόμενοι σε παραλία του Ισραήλ ξητοκραυγάζουν τη στιγμή της ανακοίνωσης

Διεθνή / «Ο Νασράλα είναι νεκρός»: Λουόμενοι σε παραλία του Ισραήλ ζητωκραυγάζουν τη στιγμή της ανακοίνωσης

Το πρωί του Σαββάτου, λουόμενοι σε beach bar στο Εϊλάτ του Ισραήλ, ακούν να βγαίνει στα μεγάφωνα ο εκπρόσωπος των IDF, ο οποίος ανακοινώνει με ένα λιτό μήνυμα: «Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός»
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Ο δικαστής που καταδίκασε τον δημοσιογράφο, Ιβάν Γκέρσκοβιτς, δηλώνει ότι δεν εξετάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία

Διεθνή / Ρωσία: Ο δικαστής που καταδίκασε τον δημοσιογράφο, Ιβάν Γκέρσκοβιτς, δηλώνει ότι δεν εξετάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία

Δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη, ο Γκέρσκοβιτς απελευθερώθηκε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
LIFO NEWSROOM