Υπουργείο Εξωτερικών: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ»

Υπουργείο Εξωτερικών: «Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ» Facebook Twitter
0

Σε αυστηρή καταδίκη των πρόσφατων επιθέσεων του Ιράν κατά του Ισραήλ προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών. Σε ανάρτησή του στο X, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν "μια σοβαρή κλιμάκωση" που αυξάνει σημαντικά την απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια στη Μέση Ανατολή.

"Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει έντονα τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ. Πρόκειται για μια σοβαρή κλιμάκωση και αυξάνει την απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια," αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Ελλάδα εκφράζει τη στήριξή της προς τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια. Η χώρα, ως μέλος της διεθνούς κοινότητας που προασπίζεται τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της σταθερότητας, "στέκεται στο πλευρό του λαού του Ισραήλ", υπογραμμίζοντας ότι "η Ελλάδα επαναβεβαιώνει την έκκλησή της για άμεση αποκλιμάκωση."

Επίσης, αύριο, Τετάρτη, στις 09:30 το πρωί, αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων και εντάσεων τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και θέματα εθνικής ασφάλειας να αποτελούν πιθανότατα βασικά σημεία της ημερήσιας διάταξης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ