Ιράν: Η στιγμή που ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δίνει εντολή για την επίθεση στο Ισραήλ

Η στιγμή που ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δίνει την εντολή για την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ Facebook Twitter
0

Η στιγμή που ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Χοσεΐν Σαλαμί, δίνει την εντολή για την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, καταγράφηκε σε βίντεο.

Η εντολή για την εκτόξευση των πυραύλων από το Ιράν κατά του Ισραήλ δόθηκε από μυστική τοποθεσία. Στο βίντεο, ο Σαλαμί φαίνεται να δίνει εντολή στον διοικητή της πολεμικής αεροπορίας, Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, να πραγματοποιήσει την επίθεση. Το μήνυμα της εκδίκησης εναντίον του Ισραήλ το έδωσαν με τις εικόνες που είχαν πίσω τους.

Ισραήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς), Χάσαν Νασράλα (αρχηγός Χεζμπολάχ) και Φουάντ Σουκρ (στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ). Όλοι δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ ως αντίποινα μετά την σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Για το καθεστώς του Ιράν οι Χανίγια, Νασράλα και Σουκρ είναι μάρτυρες. Και η χθεσινή πυραυλική επίθεση, η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει ποτέ το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, είναι πράξη εκδίκησης της Τεχεράνης.

Η μαζική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, η δεύτερη μέσα σε περίπου έξι μήνες, «τερματίστηκε», ανακοίνωσε η Τεχεράνη, σύμφωνα με την οποία «το 90%» των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν πέτυχε τους στόχους του.

Ο αρχηγός του ιρανικού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί, διεμήνυσε πως αν το Ισραήλ κάνει πράξη την απειλή του για αντίποινα, οι δυνάμεις του θα πλήξουν, με «ακόμη μεγαλύτερη ένταση» όλες «τις υποδομές» του εβραϊκού κράτους.

Για πρώτη φορά, το Ιράν χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους στη χθεσινή επιχείρηση, η οποία βαφτίστηκε «Τίμια Υπόσχεση 2», σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.

Από την άλλη, κατά τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν από το σύστημα αντιαμερικανικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.

Υπενθυμίζεται πως σκότωσαν τον Φουάντ Σουκρ στις 30 Ιουλίου 2024 κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στα νότια προάστια της Βηρυτού, τον Ισραήλ Χανίγια στις 31 Ιουλίου, στο σπίτι του στην Τεχεράνη, και τον Χάσαν Νασράλα στις 27 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στη Βηρυτό.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναόμι Κάμπελ:

Διεθνή / Ναόμι Κάμπελ: Η Unicef διαψεύδει πως ήταν συνεργάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης του μοντέλου

Το διάσημο μοντέλο κατηγορείται ότι τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ιδρύματός της για φιλανθρωπίες, πήγαιναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και προσωπικά έξοδα
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ διότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου έχει την εξουσία να υπογράψει το κείμενο του νόμου σε περίπτωση άρνησης της προεδρίας
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

 Η γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας «Older Womens Network» χαρακτηρίζει τη Ζιζέλ Πελικό μια «γενναία γυναίκα» που αντιμετωπίζει με θάρρος τους βιαστές της
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ