Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις επιστρέφει για να παίξει σε ταινία του γιου του

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις επιστρέφει στις μεγάλες οθόνες για να παίξει σε ταινία του γιου του Facebook Twitter
Φωτογραφία: Αρχείου, EPA
0

Επτά χρόνια μετά την αναπάντεχη ανακοίνωση της απόσυρσής του, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις επιστρέφει για πρώτη φορές στη μεγάλη οθόνη για να πρωταγωνιστήσει στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του γιου του, Ρόναν. 

Το φιλμ, με τίτλο «Anemone», γράφτηκε από τους Ντάνιελ και Ρόναν Ντέι Λιούις και εξερευνά τα βάθη των οικογενειακών δεσμών που ενώνουν πατέρες, γιους και αδελφούς. Μαζί με τον Ντάνιελ Ντέι Λούις, που η τελευταία του εμφάνιση ήταν στην «Αόρατη Πλεκτάνη» του 2017, θα βρεθούν οι Σον Μπιν, Σαμάνθα Μόρτον, Σάμιουελ Μπότομλι και Σοφία Όουκλι-Γκριν. 

Ο Ρόναν Ντέι Λιούις, 26 ετών, εκτός από επίδοξος κινηματογραφικός σκηνοθέτης είναι και ζωγράφος, με την πρώτη του διεθνή έκθεση να κάνει εγκαίνια την Τετάρτη, 2/10, στο Χονγκ Κονγκ, με προγραμματισμένες στάσεις στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Όσο για τον πατέρα του, πρόκειται για έναν από τους πιο διακεκριμένους ηθοποιούς στην ιστορία, όντας ο μόνος άνθρωπος που έχει κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου, για τις ερμηνείες του στα έργα «Το αριστερό μου πόδι», «Θα χυθεί αίμα» και «Λίνκολν». 

Ο 67χρονος είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του πριν την κυκλοφορία της «Αόρατης Πλεκτάνης», σε σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον, που έμελλε να είναι και η τελευταία του εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη. Ο ίδιος είχε πει ότι αποφάσισε να κάνει επίσημη ανακοίνωση για να το κάνει ακόμη πιο δύσκολο για τον εαυτό του, σε περίπτωση που θέλει να αλλάξει γνώμη. 

«Ήξερα ότι ήταν ασυνήθιστο το να κάνω επίσημη ανακοίνωση», είχε αναφέρει ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, συνεχίζοντας «Αλλά το έκανα για να βάλω ένα όριο. Δεν ήθελα να με τραβήξει πάλι ένα καινούριο project. Όλη μου την ζωή έλεγα για το πώς ήθελα να σταματήσω την υποκριτική και δεν ξέρω τι άλλαξε εκείνη τη φορά, αλλά ένιωσα μία ξαφνική παρόρμηση να αποσυρθώ και εξελίχθηκε σε εμμονή. Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω».

Με πληροφορίες από Variety/MSNBC


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

10 ταινίες που αξίζει να δείτε με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές

Οθόνες / 10 ταινίες που αξίζει να δείτε με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές

Από το «Mr. Smith goes to Washington» του Φρανκ Κάπρα μέχρι το «Wag the Dog» του Μπάρι Λέβινσον και το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, οι ταινίες της λίστας αναφέρονται είτε στην εκλογική διαδικασία, είτε σε κάποια άλλη πτυχή του αμερικανικού πολιτεύματος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρση Σωτηροπούλου στη LiFO: «Παραμένω ψύχραιμη»

Βιβλίο / «Παραμένω ψύχραιμη»: Η Έρση Σωτηροπούλου σχολιάζει στη LiFO τα προγνωστικά για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα τιμηθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που τη θέλουν να «παίζει» ψηλά στη λίστα με τους πιθανούς νικητές του φετινού βραβείου;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Brokeback Mountain στο Θέατρο Κνωσός

Πολιτισμός / «Brokeback Mountain»: Πρώτες εικόνες από τη θεατρική διασκευή που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος

Τους ρόλους των δύο καουμπόηδων που ερμήνευσαν αξέχαστα στην οθόνη ο Χιθ Λέτζερ και ο Τζέικ Τζίλενχαλ, αναλαμβάνουν να υποδυθούν οι ανερχόμενοι Μιχαήλ Ταμπακάκης και Δημήτρης Καπουράνης.
LIFO NEWSROOM
We Will Always Have London: Η νέα καμπάνια του οίκου Gucci πρωταγωνιστεί η Debbie Harry

Μόδα & Στυλ / Η Nan Goldin φωτογραφίζει την Debbie Harry για τη νέα καμπάνια του οίκου Gucci

Η Debbie Harry και η Kelsey Lu, φωτογραφημένες από την οραματίστρια Nan Goldin, είναι οι πρωταγωνίστριες μιας ιστορίας ανθρώπων, τόπων και στιγμών: μια ωδή στη διαχρονική γοητεία του Λονδίνου και τη βαθιά σύνδεση του Οίκου με την πόλη.
THE LIFO TEAM