Επίθεση στο Τελ Αβίβ: Οι δράστες ξεκίνησαν να πυροβολούν μέσα στον συρμό του μετρό 

Επίθεση στο Τελ Αβίβ: Οι δράστες ξεκίνησαν να πυροβολούν μέσα στον συρμό του μετρό  Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Μέσα στον συρμό του μετρό ξεκίνησαν να πυροβολούν αδιακρίτως οι δράστες της επίθεσης, το απόγευμα της Τρίτης, στο Τελ Αβίβ, ενώ οι νεκροί είναι πλέον επτά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, οι δράστες -δύο άνδρες- άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν. Αφού κατέβηκαν και βγήκαν από το μετρό, συνέχισαν πεζή και πυροβολούσαν μέχρι και στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε στο μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Επτά νεκροί από την επίθεση

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατέληξε ένας από τους τραυματίες ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε επτά. «Ο τραυματίας έφτασε (στα επείγοντα) σε κρίσιμη κατάσταση (…) και αφού έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του», επεσήμανε το νοσοκομείο Ισιλόφ του Τελ Αβίβ.

Προηγουμένως η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με αυτόματο όπλο και αιχμηρό όπλο την οποία εξαπέλυσαν «δύο τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν» από περαστικούς που έκαναν χρήση των προσωπικών τους όπλων.

Η ταυτότητα των νεκρών δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα το πρωί ότι δύο από τους νεκρούς είναι η Σάχαρ Γκόλντμαν, 30 ετών, και η Ινμπάρ Σεγκέβ, 33 ετών, και οι δύο Ισραηλινές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναόμι Κάμπελ:

Διεθνή / Ναόμι Κάμπελ: Η Unicef διαψεύδει πως ήταν συνεργάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης του μοντέλου

Το διάσημο μοντέλο κατηγορείται ότι τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία του ιδρύματός της για φιλανθρωπίες, πήγαιναν σε πεντάστερα ξενοδοχεία και προσωπικά έξοδα
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Γεωργία: Η πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τον νόμο που περιορίζει τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+

Ο νόμος μπορεί να τεθεί σε ισχύ διότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου έχει την εξουσία να υπογράψει το κείμενο του νόμου σε περίπτωση άρνησης της προεδρίας
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ένα μεταξένιο φουλάρι συμβολικό δώρο για τη Ζιζέλ από γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας

 Η γυναικεία οργάνωση της Αυστραλίας «Older Womens Network» χαρακτηρίζει τη Ζιζέλ Πελικό μια «γενναία γυναίκα» που αντιμετωπίζει με θάρρος τους βιαστές της
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η στιγμή που ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δίνει την εντολή για την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

Διεθνή / Ιράν: Η στιγμή που ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δίνει εντολή για την επίθεση στο Ισραήλ

Βίντεο όπου ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δίνει εντολή για την επίθεση «Τίμια Υπόσχεση 2» στο Ισραήλ - Για πρώτη φορά, το Ιράν χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους
LIFO NEWSROOM