ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Πλακιάς για Καρυστιανού: Μάνα είναι, έχασε το παιδί της

Πλακιάς για Καρυστιανού: Μάνα είναι, έχασε το παιδί της Facebook Twitter
Νίκος Πλακιάς / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

«Μάνα είναι, έχασε το παιδί της», γράφει ο Νίκος Πλακιάς για τη Μαρία Καρυστιανού, μετά το εξώδικο εναντίον του. 

Δεν θέλω η συναυλία για τα Τέμπη να γίνει με αντίτιμο στο όνομα των παιδιών μου, επιμένει ο Νίκος Πλακιάς, μετά το εξώδικο της Μαρίας Καρυστιανού εναντίον του ίδιου και του αδελφού του.

Συζητώντας με διαδικτυακούς ακολούθους στο X, μετά την είδηση, ο Νίκος Πλακιάς αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα γράφοντας πως «η ανάρτησή μου είχε να κάνει με το οικονομικό αντίτιμο τίποτα άλλο. Φαντάσου αυτή η εκδήλωση να ήμασταν όλοι εκεί με χιλιάδες κόσμο, να βλέπουν οι δικοί μας από ψηλά και να χαμογελούν και να λένε: Ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι γίνεται, όπως μπορούμε για να τιμωρήσουμε τους υπαίτιους». 

Απαντώντας στην Κατερίνα Βουτσινά, αδελφή του Γιάννη Βουτσινά που σκοτώθηκε στα Τέμπη, που του ζητά να χαμηλώσει τους τόνους, έγραψε ακόμα: «Φυσικά και να είσαι δίπλα στην Μαρία δεν με πειράζει. Μάνα είναι, έχασε το παιδί της. Να μπει ένα συμβολικό εισιτήριο για τα έξοδα της εκδήλωσης. Να δώσουμε και εμείς οι οικογένειες να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι οι άνθρωποι του μόχθου. Τόσο απλά. Τόσο εύκολα».

 
Χθες Τετάρτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών Μαρία Καρυστιανού έστειλε εξώδικο κατά των αδελφών Πλακιά, την πρώτη σελίδα του οποίου δημοσιοποίησε ο Νίκος Πλακιάς στο Χ. Η Μαρία Καρυστιανού με επιθετικό ύφος, αναφέρει μεταξύ άλλων πως υπό άλλες συνθήκες θα ήταν «αδιανόητη» συνάντησή της με τους αδελφούς Πλακιά και πως αυτοί «δεν θέλουν ή δεν μπορούν» να κατανοήσουν τους στόχους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. 

Ως σχόλιο μαζί με τη δημοσιοποίηση της είδησης, ο Νίκος Πλακιάς, έγραψε:

«Ευχαριστώ Μαρία Καρυστιανού 
Η Μανα των Τεμπων έστειλε εξώδικα στην οικογένεια που έχασε τρία παιδιά 
Ντρέπομαι 
Πώς θα βρεθείς με την Σοφια και την Μαρθα στα δικαστήρια ;
Πώς θα τις αντικρίσεις ;».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του κ. Πλακιά, Λεωνίδας Κούμπουρας, μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι έχουν ζητήσει από το υπουργείο Πολιτισμού να αλλάξει η απόφαση παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για τη συναυλία αυτή και να μη δοθεί άδεια διεξαγωγής συναυλίας με αντίτιμο.

Μετά το εξώδικο, η Μαρία Καρυστιανού ανήρτησε δήλωση με την οποία αναφέρεται αναλυτικά στον στόχο και τον σκοπό της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο για τα θύματα των Τεμπών. Όπως αναφέρει, με το αντίτιμο του εισιτηρίου στόχος είναι, μεταξύ άλλων, «κάθε πολίτης που θα συμμετέχει να μπορεί να συμβάλλει και στην πραγμάτωση των καταστατικά διακηρυγμένων στόχων του Συλλόγου μας και πρωτίστως την οικονομική ενίσχυση των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών που τους προωθούν».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν καταγραφεί ηχηρές αντιδράσεις για το αντίτιμο των 15 ευρώ στην προγραμματισμένη για τις 11 Οκτωβρίου συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μεταξύ των ηχηρών διαφωνιών για το εισιτήριο των 15 ευρώ, έχει υπάρξει εκείνη του Νίκου Πλακιά - ο οποίος έχασε στα Τέμπη τις δίδυμες κόρες του, Θωμαή και Χρύσα, καθώς και την ανιψιά του, Αναστασία. Υπενθυμίζεται ότι έχουν κληθεί και συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Φοίβος Δεληβοριάς, Κοινοί Θνητοί, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου και Τάνια Τσανακλίδου.

Ελλάδα
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναυλία για Τέμπη: Θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα για τις δίκες στο εξωτερικό λέει δακρυσμένη η Καρυστιανού

Ελλάδα / Συναυλία για Τέμπη: Θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα για τις δίκες στο εξωτερικό, λέει δακρυσμένη η Καρυστιανού

Τι απαντά η πρόεδρος του συλλόγου ορισμένων οικογενειών θυμάτων στο Νίκο Πλακιά και σε άλλους γονείς νεκρών παιδιών που διαφωνούν με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ