Το BBC ακύρωσε συνέντευξη με τον Μπόρις Τζόνσον επειδή του έστειλαν κατά λάθος τις σημειώσεις

Μπόρις Τζόνσον: Ακυρώθηκε συνέντευξη με το BBC γιατί του έστειλαν τις σημειώσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA, αρχείου
0

Το BBC αναγκάστηκε να ακυρώσει την συνέντευξη που είχε προαναγγείλει με τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, γιατί η δημοσιογράφος του έστειλε «κατά λάθος» τις σημειώσεις που είχε προετοιμάσει. 

Πρόκειται για την Laura Kuenssberg, πολιτική συντάκτρια στο BBC,  η οποία δήλωσε ότι έστειλε τις σημειώσεις στον Τζόνσον «σε ένα μήνυμα που προοριζόταν για την ομάδα μου», χαρακτηρίζοντας το λάθος της «ντροπιαστικό και απογοητευτικό», εξαιτίας του οποίου «δεν είναι σωστό να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη». 

Προγραμματισμένη να μεταδοθεί την Πέμπτη, 3/10 στις 19:30 τοπική ώρα στο κανάλι BBC One, θα ήταν η πρώτη «εκ βαθέων» συνέντευξη του Τζόνσον από τότε που αποχώρησε από τα καθήκοντα του πρωθυπουργού. Μάλιστα, η δημοσιογράφος την είχε διαφημίσει στις 18 Σεπτεμβρίου, παροτρύνοντας τους ακολούθους της στην πλατφόρμα X να σημειώσουν την ημερομηνία στα ημερολόγια τους

Ο 60χρονος πολιτικός αναμενόταν να μιλήσει για το Brexit, αλλά και την διαχείριση της πανδημίας του covid-19 από την διακυβέρνηση του, όπως φυσικά και για το σκάνδαλο με τα λεγόμενα «κορωνοπάρτι» της Ντάουνινγκ Στριτ.


Μπόρις Τζόνσον: Ακυρώθηκε συνέντευξη με το BBC γιατί του έστειλαν τις σημειώσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία: Ο Τζόνσον σε πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ, όπου βρίσκονταν 8 άτομα μαζί με έναν φωτογράφο, την περίοδο της πανδημίας/ITV news


Αφότου η Kuenssberg ανακοίνωσε το λάθος της, με ανάρτηση στο X, αρκετοί από τους συνάδελφους της σε άλλα δημοσιογραφικά μέσα απάντησαν, προτείνοντας να κάνουν οι ίδιοι την συνέντευξη. Άλλοι χρήστες του μέσου έδωσαν μία ακόμη πιο απλή λύση. 

«Δεν πρέπει το BBC απλά να βάλει κάποιον άλλον να κάνει την συνέντευξη την Παρασκευή ή την επόμενη εβδομάδα;»

Προηγουμένως, η Kuennsberg είχε ερευνήσει το σκάνδαλο του «Partygate», παρουσιάζοντας τα ευρήματα της στην μετάδοση «Partygate: Inside the Storm». 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της στο Χ:


«Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για την αυριανή μου συνέντευξη με τον Μπόρις Τζόνσον, κατά λάθος έστειλα τις σημειώσεις που είχα προετοιμάσει σε ένα μήνυμα που προοριζόταν για την ομάδα μου. Αυτό σημαίνει ότι προφανώς δεν είναι σωστό να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη. Είναι πραγματικά εκνευριστικό και δεν υπάρχει λόγος να προσποιηθώ λες και είναι οτιδήποτε άλλο πέρα από ντροπιαστικό και απογοητευτικό, καθώς υπάρχουν πολλές σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να τεθούν. Αλλά άσχετα από την ντροπή που νιώθω, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Τα λέμε την Δευτέρα.»

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολλανδία: Πρόστιμο 100 ευρώ σε άνδρα που παρενόχλησε γυναίκα στον δρόμο

Διεθνή / Ολλανδία: Πρόστιμο 100 ευρώ σε άνδρα που παρενόχλησε γυναίκα στον δρόμο

Μυστικοί αστυνομικοί περιπολούν στους δρόμους και μοιράζουν κλήσεις για σεξουαλική παρενόχληση που καταγράφουν επί τόπου, με βάση τον νέο, αυστηρότερο νόμο για τη σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιους χώρους
LIFO NEWSROOM
Ποιος ήταν ο Ραουχί Μουσταχά, «το δεξί χέρι του Σινουάρ» που σκοτώθηκε στη Γάζα

Διεθνή / Ποιος ήταν ο Ραουχί Μουσταχά, «το δεξί χέρι του Σινουάρ» που σκοτώθηκε στη Γάζα

Ο Μουσταχά ήταν μεταξύ των ιδρυτών του Γενικού Μηχανισμού Ασφάλειας της Χαμάς μαζί με τον Σινουάρ και συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων για τις δράσεις της οργάνωσης - Κρυβόταν σε υπόγειο σύστημα δωματίων που λειτουργούσε ως αρχηγείο
LIFO NEWSROOM
Το ναυάγιο της γαλέρας Σαν Χοσέ το 1708 και ο «πόλεμος» Ισπανίας, Κολομβίας, Περού και Βολιβίας για τον θησαυρό των 18 δισ.

Διεθνή / Το ναυάγιο της γαλέρας Σαν Χοσέ το 1708 και ο «πόλεμος» Ισπανίας, Κολομβίας, Περού και Βολιβίας για τον θησαυρό των 18 δισ.

Η ισπανική γαλέρα Σαν Χοσέ βυθίστηκε το 1708 στα ανοιχτά της Κολομβίας, αλλά η λατινοαμερικανική χώρα θα πρέπει να δώσει μάχη για να την κρατήσει
LIFO NEWSROOM