Μηχανικοί στην πράξη: Το πρωτοποριακό πρόγραμμα της METLEN Energy & Metals επιστρέφει για 8η χρονιά
Οι «Μηχανικοί στη Πράξη» ξεκίνησαν το 2014 και αμέσως έγιναν σημείο αναφοράς για τους νέους μηχανικούς που επιθυμούν να ξεκινήσουν δυναμικά την καριέρα τους.

Μηχανικοί στην πράξη: Το πρωτοποριακό πρόγραμμα της METLEN Energy & Metals επιστρέφει για 8η χρονιά

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία επαγγελματικής κατάρτισης που σου προσφέρει τα εφόδια για να διαπρέψεις στο μέλλον.

ADVERTORIAL

 

Σε μια εποχή έντονης επαγγελματικής ανασφάλειας, η δυνατότητα να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου, να αποκτήσεις εμπειρία σε μια κορυφαία εταιρεία με διεθνές προφίλ και να συνεισφέρεις σε έργα με παγκόσμιο αντίκτυπο, θέτοντας τις βάσεις για μια επιτυχημένη καριέρα, φαντάζει σχεδόν ουτοπική. Και θα ήταν χωρίς πρωτοποριακά προγράμματα όπως το «Μηχανικοί στην Πράξη» της METLEN Energy & Metals που επιστρέφει για 8η χρονιά για να δώσει την ευκαιρία σε νέες και νέους μηχανικούς να αποκτήσουν εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες απασχόλησης.

 

Με έμμισθη πρακτική άσκηση διάρκειας ενός έτους, η εμπειρία που θα αποκτήσεις εδώ δεν θα είναι απλώς θεωρητική – θα ζήσεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει να εργάζεσαι σε ένα δυναμικό περιβάλλον που διαμορφώνει το μέλλον της ενέργειας και της βιομηχανίας, συμμετέχοντας σε πρότζεκτ που φέρνουν πράγματι αλλαγές, θα μάθεις να αντιμετωπίζεις προκλήσεις και, κυρίως, θα αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να ξεχωρίσεις στον τομέα σου.

 

Ένα πρόγραμμα-θεσμός για τους νέους μηχανικούς

Οι «Μηχανικοί στη Πράξη» ξεκίνησαν το 2014 και αμέσως έγιναν σημείο αναφοράς για τους νέους μηχανικούς που επιθυμούν να ξεκινήσουν δυναμικά την καριέρα τους, καθώς μέσα από το πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις, συμμετέχοντας σε πραγματικά έργα στους τομείς της ενέργειας, της μεταλλουργίας αλλά και των υποδομών, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν δεξιότητες όπως η χρηματοοικονομική ανάλυση, η διαχείριση κόστους και η μοντελοποίηση πληροφοριών κτιρίων (BIM), πάντα με τη συνεχή καθοδήγηση από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου. Πέρα από τις τεχνικές δεξιότητες, το πρόγραμμα δίνει επίσης τη δυνατότητα να αναπτύξεις τα λεγόμενα soft skills μέσα από 98 ώρες εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

 

«Οι εκπαιδευτικές συνεδρίες ένας-προς-έναν ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς επιτάχυναν σημαντικά την καμπύλη μάθησής μου και εμβάθυναν την εξειδίκευσή μου. Επιπλέον, τα πολυάριθμα σεμινάρια στα οποία συμμετείχαμε παρείχαν πλούτο γνώσεων, ενισχύοντας περαιτέρω την κατανόησή μου για τον κλάδο», λέει ο Γιάννης Μπλέτσης, BIM Engineer στη METKA ATE, με την Κατερίνα Καρανδινού, Project Coordinator/Grid & Digital Solutions, να τονίζει, από την πλευρά της, πως η εμπειρία σε διάφορες πτυχές της επιχείρησης ήταν εκείνη που τη βοήθησε τελικά να προσδιορίσει την ιδανική επαγγελματική της πορεία.

 

«Μέσα από ευκαιρίες εναλλασσόμενων θέσεων απέκτησα πολύτιμη εμπειρία σε διάφορες πτυχές της επιχείρησης. Επιπλέον, βελτίωσα τις δεξιότητές μου στην αυτοδιαχείριση και τη συνεργασία μέσα από πρακτική εμπειρία, η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά στην επαγγελματική μου εξέλιξη», προσθέτει.

 

Τι χρειάζεται για να συμμετάσχεις

Για να ενταχθείς στο πρόγραμμα, πρέπει να είσαι πρόσφατος απόφοιτος μηχανικός με μέγιστη εργασιακή εμπειρία 2 ετών, να διαθέτεις ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο σε ειδικότητες όπως αυτές των μηχανολόγων, ηλεκτρολόγων, πολιτικών και χημικών μηχανικών, ή σε συναφείς τομείς, καθώς επίσης προθυμία και ευελιξία για μετεγκατάσταση σε περιοχές της Ελλάδας όπου δραστηριοποιείται η METLEN [Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άγιος Νικόλαος Βοιωτίας, Κόρινθος (βιομηχανικές εγκαταστάσεις της METLEN)]. Επιπλέον, απαιτείται άριστη γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας αλλά και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άνδρες υποψηφίους. 

 

8 χρόνια, 7 προγράμματα, 223 μηχανικοί, 90% ικανοποίηση

Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» δεν είναι απλώς ένας τρόπος για να αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία αλλά συμβάλλει ενεργά και σε κοινωνικό επίπεδο, αφού έχει εξελιχθεί σε μια πρωτοβουλία που προωθεί την επαγγελματική κατάρτιση, ενισχύοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία. Απόδειξη πως μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία ήδη 7 κύκλοι, στους οποίους συμμετείχαν 223 μηχανικοί, με τα ποσοστά ικανοποίησης από τη συνολική εμπειρία να ξεπερνούν το 90%, ενώ την ίδια στιγμή το 80% από τον τελευταίο κύκλο εργάζεται πλέον στην εταιρεία.

 

Και το αποτέλεσμα δεν είναι, φυσικά, καθόλου τυχαίο, αφού η METLEN Energy & Metals, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τον τίτλο της ως εταιρείας Employer of Choice, γνωρίζει άψογα όχι μόνο πώς να δίνει πραγματικές εργασιακές ευκαιρίες στους νέους αλλά και πώς να συνεισφέρει σε μια σειρά από ζητούμενα για τη χώρα, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας των νεών αλλά και του φαινομένου brain drain, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξή της.

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.metlengroup.com

Εκπαίδευση
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon