Τέμπη: 26 από τις οικογένειες θυμάτων δηλώνουν αντίθετες με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Τέμπη: 26 οικογένειες θυμάτων είναι αντίθετες με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Facebook Twitter
0

Αντίθετοι με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και το αντίτιμο 15 ευρώ δήλωσαν 26 από τις οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν στα Τέμπη.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συγγενείς των νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, εξηγούν τον λόγο που δεν συμφωνούν με την πρωτοβουλία του συλλόγου «Τέμπη 2023» για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι «η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο» και πως «όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν».

Τέμπη: 26 από τις οικογένειες θυμάτων δηλώνουν αντίθετες με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Facebook Twitter
«Ο εισπρακτικός χαρακτήρας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης» γράφουν σε ανακοίνωση οι οικογένειες που είναι αντίθετοι με τη συναυλία

Η ανακοίνωση των οικογενειών

Εμείς οι οικογένειες θυμάτων των Τεμπών είμαστε αντίθετοι με τους όρους προσέλευσης του κοινού στη Συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στις 11/10/24. Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στον αγώνα μας για δικαίωση δεν έχει εισιτήριο. Δεν χρειαζόμαστε την οικονομική στήριξη κανενός. Μας αρκεί η ηθική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας. Ο αγώνας μας είτε μεμονωμένα είτε από κοινού είναι τους τελευταίους 19 μήνες δίχως τυμπανοκρουσίες, διαρκής και ουσιαστικός από την πρώτη στιγμή που συντελέστηκε το έγκλημα.

Είμαστε σαφώς αντίθετοι σε οποιοδήποτε εκδήλωση με εισιτήριο που αφορά τους ανθρώπους μας. Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας. Όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη την γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές.

Οι οικογένειες

Νικολάου Πλακιά

Δημητρίου Πλακιά

Βασιλείου Κατσάρα – Νικολάου Ζήση

Δημητρίου Μπέζα

Ελευθεριάδη Θεοδώρου

Ελισάβετ Εγούτ

Χρήστου Βλάχου- Βαίου Βλάχου – Σαμάνθας Βλάχου

Νικολάου Χατζηβασιλείου

Αγγέλου Μασσαλή

Δημήτρης Μπουρνάζης – Αθανασία Μπουρνάζη

Δημητρίου Κουτσόπουλου

Λαζάρου Πορφυρίδη

Διονυσίου Γεωργιάδη

Αναστασίου Ταχμαζίδη

Κωνσταντίνου Τσίντζα – Σεϊτανίδου Θεοδώρας

Σωτηρίου Μήτσκα

Γεωργίου Καρακώστα

Diana’s Bozo

Μαρίας Κυριακίδου

Βασιλικής Χατζηχαραλάμπους – Γκέκα

Ρούλας Τζοβάρα

Ευαγγέλου Τσιώμα

Νικολάου Ναλμπάντη

Αντώνιος Ψαρόπουλος

Ηλίας Παπαγγελής

Άλμα Λάτα

Η διαμάχη Καρυστιανού - Πλακιά

Νωρίτερα, η Μαρία Καρυστιανού που υπερασπίζεται τη θέση της, πως η συναυλία έχει θετικό πρόσημο για τη δικαίωση των ανθρώπων που σκοτώθηκαν αλλά και των συγγενών τους και ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος εξέφρασε από νωρίς τη διαφωνία του, μίλησαν τηλεφωνικά σε εκπομπή, με ύφος που δείχνει πως υπάρχουν μεταξύ τους σημαντικές διαφορές. Η κυρία Καρυστιανού ισχυρίστηκε πως το εξώδικο που έστειλε -με προσωπική της ευθύνη- κατά του Νίκου Πλακιά, εστάλη αφότου πληροφορήθηκε πως ο κ. Πλακιάς προσπάθησε να «μπλοκάρει» την παρουσία της στο Ευρωκοινοβούλιο, με αίτημα προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, που την είχε προσκαλέσει.

Μιλώντας αμέσως μετά στην ίδια εκπομπή, ο Νίκος Πλακιάς, το αρνήθηκε, ενώ και ο ίδιος ο Κώστας Αρβανίτης αρνήθηκε ότι μίλησε ποτέ είτε με τον Νίκο Πλακιά είτε με τον αδελφό του. Μαινόμενος, τότε ο Νίκος Πλακιάς διερωτήθηκε πώς μπορεί να σταθεί δίπλα στη Μαρία Καρυστιανού, «όταν λέει τέτοια ψέματα;».

Καρυστιανού: Ο κ. Πλακιάς προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία μου στο ευρωκοινοβούλιο

Αναλυτικά, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Πλακιάς μίλησαν το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Το Πρωινό» του Ant1 με αφορμή την αντιπαράθεσή τους για ζητήματα που αφορούν την τραγωδία των Τεμπών και τις κινήσεις συλλόγων και οικογενειών θυμάτων, όπως η συναυλία που οργανώνεται στο Καλλιμάρμαρο.

Μιλώντας διαδοχικά με τον Γιώργο Λιάγκα, καθώς δεν είχαν διάθεση για απευθείας διάλογο στον τηλεοπτικό «αέρα», μετά και την ανταλλαγή εξωδίκων, η Μαρία Καρυστιανού κατηγόρησε τον Νίκο Πλακιά ότι προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο. Στην αρχική τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για προσωπική αντιπαράθεση με τον Νίκο Πλακιά, προς τον οποίο απέστειλε όπως είπε προσωπικό εξώδικο, αναφέροντας πολλάκις ότι «ο κ. Πλακιάς προσπάθησε να εμποδίσει την ομιλία μου στο Ευρωκοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα τι να λέμε; Επικοινώνησε με τον ευρωβουλευτή, τον κ. Αρβανίτη για να μην μιλήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τι φοβήθηκε, μην βγάλω δίσκο στους ευρωβουλευτές;».

«Ο καθένας δίνει τον αγώνα του με την καθαρότητα που τον διακρίνει. Απέναντι σε αυτό που κάνω εγώ για το παιδί μου, δεν θα αφήσω κανένα εμπόδιο να μπει στον δρόμο μου, ακόμη και αν είναι από συγγενή θυμάτων», είπε η κυρία Καρυστιανού, ενώ ερωτηθείσα για τα οικονομικά του συλλόγου, που θα ενισχυθούν σημαντικά από τα έσοδα της συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο, απάντησε ότι «στον σύλλογο έχουμε κάποια χρήματα από τις εγγραφές μελών, ίσως έχουν γίνει και δωρεές, δεν τα παρακολουθώ στενά αυτά, υπάρχουν λογιστές όπως σε κάθε σωματείο».

Πλακιάς: Εγώ θέλω η συναυλία να μην γίνεται με αναφορά στα παιδιά μου

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Το Πρωινό», ο Νίκος Πλακιάς, σε έντονο ύφος, αντιδρώντας σε όσα είπε η Μαρία Καρυστιανού είπε «Να βγει ο κ. Αρβανίτης στο τηλέφωνο και να πει αν με γνωρίζει, αν ξέρει ποιος είμαι και αν τον πήρα ποτέ τηλέφωνο. Μια φορά μίλησα μαζί του σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και ποτέ άλλοτε. Πλακιάς είναι και ο αδελφός μου, να μας ξεκαθαρίσει η κυρία Καρυστιανού αν και ποιος πήρε».

Σε ό,τι αφορά την διένεξη με την Μαρία Καρυστιανού, με φόντο την συναυλία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Νίκος Πλακιάς είπε: «Δεν έχω κανένα μένος προσωπικό με κανέναν, ιδίως συγγενή θυμάτων, ιδίως μάνα που έχασε το παιδί της. Εγώ μια ανάρτηση έκανα για το από πότε, από ποιους και με ποιους όρους έχει κανονιστεί αυτή η συναυλία. Θα πρέπει αυτή να γίνει με τα ονόματα των συγγενών που οργανώνουν την συναυλία και όχι στο όνομα όλων. Να πάνε τα χρήματα όπου θέλουν, δεν με αφορά. Εγώ θέλω στο όνομα των Τεμπών, στον αριθμό 57, στο έγκλημα αυτό είναι μέσα τα παιδιά μου, ό,τι γίνεται να γίνεται με ονόματα: η κυρία Καρυστιανού, ο κ. τάδε, γίνεται αυτό για τα παιδιά μας και ζητάμε μια οικονομική ενίσχυση».

«Δεν πιστεύω ότι θα πάνε αλλού τα χρήματα, δεν θα πω εγώ ποτέ ότι η Μαρία, ο Παύλος, ο Νίκος θα βάλουν χρήματα στην τσέπη τους από αυτά. Εγώ θέλω η συναυλία να μην γίνεται με αναφορά στα παιδιά μου. Έστειλα εξώδικο σε υπουργείο Πολιτισμού, ΕΟΕ και στον σύλλογο θυμάτων που είναι πρόεδρος η Μαρία Καρυστιανού, στους τρεις άμεσους διοργανωτές της συναυλίας: να ενημερωθεί ο κόσμος ότι δεν εκφράζει όλες τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά ποιες συγκεκριμένες οικογένειες αφορά», είπε εμφανώς φορτισμένος ο Νίκος Πλακιάς.

Αναφερόμενος στην Μαρία Καρυστιανού είπε: «Μας έχουν μπλοκάρει από την σελίδα του Συλλόγου (ενν. στα social media), προσωπικά η κυρία Καρυστιανού με έχει αποκλείσει από τα social της εδώ και 5 μήνες. Δεν υπάρχει καμία διαμάχη, ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει».

Διαψεύδει ο Αρβανίτης επικοινωνία με Πλακιά

Γιώργος Λιάγκας έδωσε στην συνέχεια τον λόγο και πάλι στην Μαρία Καρυστιανού, που είπε ότι «η ιστοσελίδα είναι ελεύθερη σε όλους. Συνεχίζει ο σύλλογος και παραμένει ανοιχτός σε όλους. Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, δεν είμαι εγώ αντίθετη στον κ. Πλακιά».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε από την εκπομπή ότι ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, σε επικοινωνία τους, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε μίλησε με κανέναν από τους αδελφούς Πλακιά, με την Μαρία Καρυστιανού να λέει εν συνεχεία ότι «από το γραφείο του κ. Αρβανίτη μου δόθηκε αυτή η πληροφορία, δεν μίλησα προσωπικά με τον κ. Αρβανίτη».

Σχετικά με την αξιοποίηση των εσόδων του συλλόγου θυμάτων των Τεμπών από την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, η κ. Καρυστιανού είπε «μία έρευνα που θέλουμε να κάνουμε εμείς, στοιχίζει εξαψήφιο νούμερο, οπότε καταλαβαίνετε... Τα δικαστικά είναι από αυτό το νούμερο και πάνω..» και είπε ακόμη ότι «Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, αυτό που συμβαίνει έχει στενοχωρήσει περισσότερο από όλους εμάς τους ίδιους».

Πλακιάς: Πώς μπορώ να καθίσω δίπλα σε έναν άνθρωπο που λέει τέτοια ψέματα;
Επανερχόμενος ο Νίκος Πλακιάς είπε «Να ξεκαθαριστεί το θέμα με τον κ. Αρβανίτη. Τι να απαντήσω; Να ζητήσει συγγνώμη, να ακούσει ο κόσμος και μετά να συζητήσουμε και να πούμε ότι θέλει. Μόλις κλείσω το τηλέφωνο θα μου κάνουν επίθεση από παντού ότι θέλω να εμποδίσω την Δικαιοσύνη, ότι είμαι με τον Μητσοτάκη, το ένα, το άλλο. Εμείς συμφωνούμε να γίνει η συναυλία και η οικογένεια του αδελφού μου και η δική μου. Αν μπορούμε να πάμε και οι 42 οικογένειες εκεί, να μας δουν όλοι ότι είμαστε μαζί. Θα πρέπει να πληρωθούν όλοι όσοι εργαστούν για την συναυλία και τα έσοδα να είναι μόνο όσα απαιτούνται για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τα έξοδα μόνο. Και μετά να κάνει όσες συναυλίες θέλει. Να μπει ένα αντίτιμο στο εισιτήριο ίσο με τα έξοδα, αν χρειαστεί να καλύψουν και οι οικογένειες χρήματα για το κόστος».

«Όμως, πώς μπορώ να πάω να καθίσω δίπλα σε έναν άνθρωπο που λέει τέτοια ψέματα, ότι προσπάθησα να εμποδίσω την ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο;», κατέληξε ο κ. Πλακιάς.
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορίες Καρυστιανού κατά Πλακά - «Πώς να σταθώ δίπλα της όταν λέει τέτοια ψέματα», απαντά εκείνος

Ελλάδα / Βαριές κατηγορίες Καρυστιανού κατά Πλακιά - «Πώς να σταθώ δίπλα της όταν λέει τέτοια ψέματα», απαντά εκείνος

Η Μαρία Καρυστιανού κατηγόρησε τον Νίκο Πλακιά πως προσπάθησε να μπλοκάρει την παρουσία της στο ευρωκοινοβούλιο - Διαψεύδει ο ευρωβουλευτής Αρβανίτης πως μίλησε ποτέ μαζί του - Να ζητήσει συγγνώμη, να ακούσει ο κόσμος και μετά να συζητήσουμε και να πούμε ό,τι θέλει, απάντησε ο Νίκος Πλακιάς - Η συναυλία για τα Τέμπη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου μεταξύ συγγενών των 57 θυμάτων
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορίες Καρυστιανού κατά Πλακά - «Πώς να σταθώ δίπλα της όταν λέει τέτοια ψέματα», απαντά εκείνος

Ελλάδα / Βαριές κατηγορίες Καρυστιανού κατά Πλακιά - «Πώς να σταθώ δίπλα της όταν λέει τέτοια ψέματα», απαντά εκείνος

Η Μαρία Καρυστιανού κατηγόρησε τον Νίκο Πλακιά πως προσπάθησε να μπλοκάρει την παρουσία της στο ευρωκοινοβούλιο - Διαψεύδει ο ευρωβουλευτής Αρβανίτης πως μίλησε ποτέ μαζί του - Να ζητήσει συγγνώμη, να ακούσει ο κόσμος και μετά να συζητήσουμε και να πούμε ό,τι θέλει, απάντησε ο Νίκος Πλακιάς - Η συναυλία για τα Τέμπη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου μεταξύ συγγενών των 57 θυμάτων
LIFO NEWSROOM