ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Κίνα: Γυναίκα με διπλή μήτρα έφερε στον κόσμο υγιή δίδυμα

Κίνα: Γυναίκα με διπλή μήτρα έφερε στον κόσμο υγιή δίδυμα Facebook Twitter
Φωτογραφία: CNN
0

Δίδυμα έφερε πρόσφατα στον κόσμο μια γυναίκα από τη βορειοδυτική Κίνα, η οποία έχει γεννηθεί με δύο τραχήλους και δύο μήτρες. 

Μόνο το 0,3% των γυναικών παγκοσμίως γεννιούνται με διπλή μήτρα, όπου η καθεμία διαθέτει ωοθήκες και σάλπιγγες.

Η μητέρα, της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα μόνο το επώνυμο «Λι», γέννησε ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι με καισαρική τομή στο Λαϊκό Νοσοκομείο Xi’an στην επαρχία Σαανσί της βορειοδυτικής Κίνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, το περιστατικό είναι εξαιρετικά σπάνιο και συμβαίνει «μία στο εκατομμύριο». «Είναι εξαιρετικά σπάνιο για δίδυμα να συλλαμβάνονται με φυσιολογικό τρόπο σε κάθε κοιλότητα της μήτρας και ακόμα πιο σπάνιο να ολοκληρώνεται η κύηση», ανέφερε το νοσοκομείο στον επίσημο λογαριασμό του στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo στις 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο η μητέρα γεννήθηκε με δύο τραχήλους και δύο μήτρες, μια πάθηση (συγγενής ανωμαλία της μήτρας) που ονομάζεται «δίδελφυς μήτρα» και εμφανίζεται σε περίπου 1 στις 2.000 γυναίκες. Η δίδελφυς μήτρα είναι αποτέλεσμα πλήρους αποτυχίας ένωσης των δύο τμημάτων που δημιουργούν τη μήτρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν δύο ενδομήτριες κοιλότητες και δύο τράχηλοι.

Η ιστορία της νεαρής μητέρας έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα με τους χρήστες να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για το σπάνιο περιστατικό. «Αυτό είναι θαύμα!», «Τι τυχερή που είναι», «Αυτό πρέπει να ήταν σκληρό και επικίνδυνο για εκείνη», έγραψαν, μεταξύ άλλων, οι χρήστες στα κινεζικά social media.

Το νοσοκομείο αποκάλυψε πως η νεαρή μητέρα είχε ήδη μια αποβολή, όμως όταν τον Ιανουάριο ανακάλυψε πως είναι πάλι έγκυος έκανε υπερηχογράφημα, το οποίο έδειξε ότι περιμένει δίδυμα, ένα από κάθε μήτρα. Η νεαρή γυναίκα τέθηκε σε αυστηρή και στενή ιατρική παρακολούθηση και έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι βάρους 3.300 γραμμάρια και ένα κοριτσάκι βάρους 2.400 γραμμάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου. 

 
Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Διεθνή / Το αν οι αδελφοί Μενέντεζ κακοποιούνταν σεξουαλικά από τους γονείς τους, επανεξετάζει η εισαγγελία

Άρθρο για την απελευθέρωσή τους από την Κιμ Καρντάσιαν - «Να δείξουμε σε αυτά τα θύματα αιμομιξίας το έλεος που τους αξίζει», λένε οι υποστηρικτές των αδελφών που βρίσκονται στη φυλακή για τη δολοφονία των γονιών τους
LIFO NEWSROOM