Ιωνάς Καρούσης: Αποσύρθηκε ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα

Ιωνάς Καρούσης: Αποσύρθηκε ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτογραφία: Instagram
0

Αποσύρθηκε τελικά η ανάρτηση της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα για τον θάνατο του Ιωνά Καρούση, του Έλληνα που έπεσε θύμα τρομοκρατών στο Τελ Αβίβ.

Η ανάρτηση αναφερόταν με σκληρό τρόπο στη θητεία του Ιωνά Καρούση στον ισραηλινό στρατό, ενώ μεταξύ άλλων δήλωνε πως ο 26χρονος δεν ήταν «αθώος πολίτης»

Ωστόσο, με σημερινή ανάρτηση στα social media αναφέρεται πως «η Παλαιστινιακή Παροικία στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι αποσύρει την ανάρτηση από τη σελίδα της που αφορούσε το θάνατο του Έλληνα πολίτη στη Γιάφα». Ως εξήγηση, δίνεται ότι «αυτή η ενέργεια έγινε σε ανταπόκριση των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος».

Στην ανάρτηση, στη συνέχεια, επικρίνεται η αντίδραση ορισμένων ΜΜΕ προς στην Παλαιστινιακή Κοινότητα, από έναν «ελάχιστο αριθμό» εχθρικών φωνών, όπως αναφέρεται, σε αντίθεση με «τη θέση του ελληνικού λαού, που υποστηρίζει πάντα τα εθνικά δικαιώματα των Παλαιστινίων και υποστηρίζει τον αγώνα τους για ελευθερία και εκδίωξη της κατοχής» και, μεταξύ άλλων, τονίζεται:

«Διαβεβαιώνουμε αυτές τις φάλτσες φωνές ότι δεν θα μας εμποδίσουν να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατοχή.... Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας για την απώλεια των ψυχών όλων των αθώων ανθρώπων».

Η ανάρτηση που αποσύρθηκε έλεγε: «Με μεγάλη λύπη απευθυνόμαστε στον τραγικό θάνατο του Ίωνα, ενός Έλληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Ισραήλ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι, δυστυχώς, ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Ήταν, μέλος του ισραηλινού στρατού. Αυτό το ανησυχητικό γεγονός εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα: Γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει στο Ισραήλ, σε έναν τόπο σύγκρουσης, και να πεθάνει εκεί όταν η Ελλάδα είναι η πραγματική του πατρίδα!».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Για καταιγίδες και στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Ελλάδα / Καιρός: Για καταιγίδες στην Αττική, προειδοποιούν Κολυδάς - Τσατραφύλλιας

Προσοχή στα δυτικά και βόρεια προάστια, συστήνει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας - Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά - Ανανεωμένη πρόβλεψη από την ΕΜΥ για τον καιρό στην Αττική
LIFO NEWSROOM