Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: 65.671 ψήφοι μέχρι τις 11 το πρωί

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: 65.671 ψήφοι μέχρι τις 11 το πρωί Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, σήμερα Κυριακή και 65.671 μέλη και φίλοι του κόμματος είχαν ψηφίσει μέχρι τις 11 το πρωί.

Η συμμετοχή καταγράφεται αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία του 2021, με τη Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμά πως η αύξηση κυμαίνεται στο 30%. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) το πρώτο τετράωρο 7.00 - 11:00 είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη, σ' όλη την Ελλάδα. Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πvς εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 7 το βράδυ, η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021. Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ, εκτός και αν η ΕΔΕΚΑΠ αποφασίσει να δώσει παράταση, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, μέχρι τις 9 το πρωί είχαν ψηφίσει 18.000 πολίτες, γεγονός που σημαίνει πως η συμμετοχή σε σχέση με την ίδια ώρα στην εκλογική διαδικασία του 2021 είναι αυξημένη κατά 31%.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM