Ο βασιλιάς Κάρολος θα διακόψει για 11 ημέρες την θεραπεία για τον καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος θα διακόψει για 11 μέρες την θεραπεία για τον καρκίνο Facebook Twitter
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' συνομιλεί με τον πρώην παίκτη ράγκμπι της Σαμόα Φρέντι Τουιλάγκι κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου στις 2 Οκτωβρίου 2024 στο Λονδίνο / Φωτ: Getty
0

Ο βασιλιάς Κάρολος θα διακόψει προσωρινά για 11 μέρες την θεραπεία για τον καρκίνο με την σύμφωνη γνώμη των γιατρών του.

Αυτό θα γίνει λόγω της βασιλικής περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Αυστραλία και στα νησιά Σαμόα από τις 18 μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Ο βρετανικός Τύπος χαρακτηρίζει «υψηλού προφίλ» την περιοδεία του 75χρονου μονάρχη καθώς είναι η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία και στα νησιά Σαμόα, μετά την στέψη του τον Μάιο του 2023. Στο ταξίδι του τον βασιλιά θα συνοδεύσει η 76χρονη βασίλισσα Καμίλα.

Ο Βρετανός γαλαζοαίματος και η σύζυγός του θα επισκεφθούν το Σίδνεϊ και την Καμπέρα και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν στα νησιά Σαμόα. Εκεί το βασιλικό ζεύγος της Γηραιάς Αλβιώνας θα δώσει το παρών στην Σύνοδο Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας για το 2024 (CHOGM), που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, ο βασιλιάς Κάρολος θα υποβάλλεται στην θεραπεία για τον καρκίνο μέχρι την ημέρα που θα αναχωρήσει για την Αυστραλία και θα την συνεχίσει αμέσως μετά την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι γιατροί του συμφώνησαν πως μπορεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά την διάρκεια της περιοδείας του να κάνει μια προσωρινή παύση στην θεραπεία για τον καρκίνο.

Όμως, ο βασιλιάς κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Αυστραλία αναμένεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις της έρευνας σχετικά με τον καρκίνο από δύο επιφανείς επιστήμονες.

Στο Σίδνεϊ ο βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με δύο κορυφαίους ογκολόγους

Στο Σίδνεϊ ο Βρετανός γαλαζοαίματος θα συναντηθεί με δύο κορυφαίους ογκολόγους, που ασχολούνται με την έρευνα για τον καρκίνο. Ειδικότερα, ο μονάρχης θα συναντηθεί με την καθηγήτρια Τζορτζίνα Λονγκ, γιατρό ογκολόγο και ερευνήτρια με ειδίκευση στο μελάνωμα. Επίσης, ο βασιλιάς της Γηραιάς Αλβιώνας θα συναντηθεί με τον Ρίτσαρντ Σκόλιερ, παθολόγο - ογκολόγο και καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Οι δύο γιατροί είναι οι ιδρυτές του Ινστιτούτου «Melanoma Institute Australia» με έδρα το Σίδνεϊ. Στους δύο επιστήμονες- ερευνητές απονεμήθηκε το βραβείο «Australian of the Year 2024» για το μέχρι σήμερα σπουδαίο ερευνητικό τους έργο κατά του καρκίνου.

Το πρόγραμμα του Βρετανού μονάρχη κατά την διάρκεια της βασιλικής περιοδείας έχει σχεδιαστεί με την συμβουλή των γιατρών του ενώ στο ταξίδι του θα τον συνοδεύει γιατρός, όπως είθισται πάντα στα ταξίδια των αρχηγών κρατών. Μέχρι να ταξιδέψει στην Αυστραλία ο βασιλιάς Κάρολος έχει εγκατασταθεί στην ιδιωτική του κατοικία «Birkhall» στη Σκωτία και αναμένεται να ακολουθήσει ένα ελαφρύ πρόγραμμα. Την ίδια περίοδο η βασίλισσα Καμίλα θα κάνει ένα «διάλειμμα» με φίλους, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί ο προορισμός της για λόγους ασφαλείας.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει επισκεφθεί συνολικά 11 φορές την Αυστραλία ως διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Η τελευταία φορά που ο μονάρχης είχε επισκεφθεί την Αυστραλία ήταν το 2018. Ο τότε πρίγκιπας της Ουαλίας μαζί με την Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, είχαν επισκεφθεί την Αυστραλία για να παραβρεθούν στην διεθνή αθλητική διοργάνωση «Commonwealth Games» (Αγώνες της Κοινοπολιτείας), οι οποίοι διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετική χώρα της Κοινοπολιτείας, στο ενδιάμεσο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Βρετανός μονάρχης ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο πως διαγνώστηκε με καρκίνο, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την μορφή της νόσου. Έκτοτε, ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος υποβάλλεται σε θεραπείες ενώ επί δύο μήνες απείχε από τα επίσημα καθήκοντά του με φυσική παρουσία.

Τον βασιλιά αντικατέστησαν στα δημόσια καθήκοντα η 76χρονη βασίλισσα Καμίλα, η 73χρονη πριγκίπισσα Άννα, ο 60χρονος πρίγκιπας Εδουάρδος και η 59χρονη σύζυγός του Σόφη, δούκισσα του Εδιμβούργου. Ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, συμμετείχε εν μέρει στα βασιλικά καθήκοντα αφού σχεδόν παράλληλα με τον βασιλιά Κάρολο διαγνώστηκε με καρκίνο και η Κέιτ Μίντλετον. Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στη δημόσια ζωή και στα επίσημα καθήκοντά του στα τέλη Απριλίου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βρετανική ΜΙ5 προειδοποιεί: Η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει το χάος στην Ευρώπη

Διεθνή / Η βρετανική ΜΙ5 προειδοποιεί: Η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει το χάος στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της MI5, της διεύθυνσης εσωτερικών πληροφοριών της Μ. Βρετανίας Κεν ΜακΚάλουμ, υπήρξαν επίσης 20 συνωμοσίες υποστηριζόμενες από το Ιράν από το 202
LIFO NEWSROOM
John Hopfield και Geoffrey Hinton: Ποιοι είναι πρωτοπόροι της τεχνητής νοημοσύνης που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2024

Διεθνή / John Hopfield και Geoffrey Hinton: Ποιοι είναι πρωτοπόροι της τεχνητής νοημοσύνης που τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσικής 2024

Η απονομή του Νόμπελ Φυσικής 2024 στους Hopfield και Hinton επιβραβεύει τις θεμελιώδεις ανακαλύψεις τους, οι οποίες έθεσαν τα θεμέλια για τη σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Φυσικής 2024: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton – Για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Διεθνή / Νόμπελ Φυσικής 2024: Στους John Hopfield και Geoffrey Hinton – Για τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Τα επιτεύγματα των δύο επιστημόνων αποτελούν βασικούς πυλώνες της φυσικής επιστήμης, ανοίγοντας νέους δρόμους στη χρήση των υπολογιστών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων
LIFO NEWSROOM