Συναγερμός για τον τυφώνα Μίλτον: Αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 5 και πλησιάζει στην Φλόριντα

Συναγερμός για τον τυφώνα Μίλτον: Αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 5 και πλησιάζει στην Φλόριντα Facebook Twitter
Κάτοικοι στις ακτές της Φλόριντα εγκαταλείπουν την περιοχή / Φωτ: EPA
0

O Μίλτον αναμένεται ότι θα φτάσει στις ακτές της Φλόριντα αργά το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) ως επικίνδυνος τυφώνας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Ο κυκλώνας Μίλτον βρίσκεται σε απόσταση περίπου 650 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Τάμπα στη Φλόριντα με ανέμους ταχύτητας 260 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το NHC με έδρα το Μαϊάμι.

Ο Μίλτον ενισχύθηκε ξανά σε κυκλώνα κατηγορίας 5 – το ανώτατο επίπεδο στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον – και προβλέπεται να φθάσει στη δυτική ακτή της Φλόριντα το βράδυ της Τετάρτης.

Εν τω μεταξύ, το NHC ανακοίνωσε πως ένας άλλος κυκλώνας, ο Λέσλι, εντοπίζεται 2.400 χιλιόμετρα δυτικά του Πράσινου Ακρωτηρίου με ανέμους που φθάνουν τα 120 χλμ/ώρα.

Ο Μίλτον είναι «η χειρότερη» καταιγίδα που πλήττει την περιοχή της Τάμπα τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το NHC, το οποίο αναφέρεται στον Μίλτον με τη βασική του κατηγορία και όχι την εξέλιξή του σε τυφώνα.

Η τροχιά του τυφώνα υποδηλώνει ότι θα περνούσε τη μεξικανική πόλη Μέριδα, όπου κατοικούν 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης προτού στραφεί βόρεια προς τις ΗΠΑ. Μεξικανοί αξιωματούχοι διώχνουν με λεωφορεία ανθρώπους από παράκτιες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ο Μίλτον αναμένεται να χτυπήσει τη νοτιοδυτική ακτή της Φλόριντα μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα, τοπική ώρα, ανέφερε στην τελευταία της ενημέρωση η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, και θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφές σε περιοχές που ήδη ταλαιπωρούνται από την καταστροφή του τυφώνα Helene πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Σχεδόν όλη η δυτική ακτή της Φλόριντα βρισκόταν υπό προειδοποίηση τυφώνα, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να καλούνται να εκκενώσουν, διαφεύγοντας από πιθανές καταστροφικές ζημιές και διακοπές ρεύματος που θα μπορούσαν να διαρκέσουν μέρες. Καθώς απομένει μία ημέρα για να φύγει ο κόσμος, οι τοπικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες για μποτιλιαρίσματα και μεγάλες ουρές στα πρατήρια καυσίμων.

«Εάν έχετε τα μέσα να το κάνετε φύγετε σήμερα», απηύθυναν έκκληση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι αρχές της Φλόριντα, απευθυνόμενες κυρίως στους πολίτες της περιοχής της Τάμπας (περίπου 3 εκατομμύρια κάτοικοι) στον Κόλπο του Μεξικού.

«Τώρα είναι η στιγμή που έχετε τη δυνατότητα να λάβετε τις απαραίτητες αποφάσεις για να κρατήσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας ασφαλή», δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, σε μια ενημέρωση νωρίς την Τρίτη. «Σας προτρέπουμε να εκτελέσετε το σχέδιό σας. Ας προετοιμαστούμε για το χειρότερο και ας προσευχηθούμε να αποδυναμώσουμε και να ελπίζουμε για το μικρότερο δυνατό ποσό ζημίας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια μεγάλη, μεγάλη επίδραση στη δυτική ακτή της Φλόριντα».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσεχία Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο

Διεθνή / Τσεχία Συνελήφθη ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο

Νωρίτερα σήμερα οι γερμανικές αρχές ανέφεραν ότι συνελήφθησαν έξι άτομα, μέλη ενός κυκλώματος που λειτουργούσε μια πλατφόρμα στο Darknet με εκατομμύρια εικόνες παιδικής πορνογραφίας
LIFO NEWSROOM
Η Βρετανική ΜΙ5 προειδοποιεί: Η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει το χάος στην Ευρώπη

Διεθνή / Η βρετανική ΜΙ5 προειδοποιεί: Η Ρωσία προσπαθεί να σπείρει το χάος στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της MI5, της διεύθυνσης εσωτερικών πληροφοριών της Μ. Βρετανίας Κεν ΜακΚάλουμ, υπήρξαν επίσης 20 συνωμοσίες υποστηριζόμενες από το Ιράν από το 202
LIFO NEWSROOM