Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον αντιδήμαρχο

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον αντιδήμαρχο Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi
0

Ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε σήμερα Τετάρτη σε βάρος του αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη φονική φωτιά της 29ης Σεπτεμβρίου που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αντιδημάρχου η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ο εισαγγελέας Κορίνθου έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης για εμπρησμό από τον οποίο προέκυψε θάνατος. Η ποινή κάθειρξης την οποία επισύρει το αδίκημα είναι από 10 έως 20 χρόνια.

Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται ως υπαίτιος για τη φωτιά, καθώς, αγνοώντας τον δείκτη επικινδυνότητας, κάπνιζε τα μελίσσια που είχε στην περιοχή. Αρχικά ο αντιδήμαρχος είχε αρνηθεί ότι την ημέρα της πυρκαγιάς κάπνισε τα μελίσσια του, κάτι που αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχθεί, καθώς αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε την παρουσία του στο σημείο. Ο άνδρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει εξηγήσεις τις επόμενες ημέρες ενώπιον στελεχών της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν μιλήσει θα φέρουν τα παιδιά της τέσσερις»: Τι λέει η αδελφή της πρεσβυτέρας που καταγγέλλει τον ιερέα για ξυλοδαρμό

Ελλάδα / «Απειλούσε ότι αν μιλήσει θα φέρουν τα παιδιά της 4»: Η αδελφή της πρεσβυτέρας που καταγγέλλει τον ιερέα για ξυλοδαρμό

«Γνώριζα ότι δεν ήταν ο καλύτερος άνθρωπος, είχα ακούσει κάποια πράγματα, αλλά το ότι φερόταν έτσι στον δικό του άνθρωπο, δεν μπορώ να το χωνέψω»
LIFO NEWSROOM