Ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 - Εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα

Ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 - Εικόνες καταστροφής στην Φλόριντα Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο τυφώνας Μίλτον που «σαρώνει» την Φλόριντα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο Μίλτον βρίσκεται περίπου 105 χιλιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά του Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριντα, συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα που φτάνει τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι οι δυσκολότερες για τις ανατολικές ακτές εκτιμούν οι επιστήμονες στις ΗΠΑ, με τον Δήμαρχο της Τάμπα να κάνει πριν από λίγο νέα έκκληση στους κατοίκους να μείνουν προφυλαγμένοι σε ασφαλές σημείο. Εκδόθηκε δεύτερη έκτακτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για πλημμύρες στις περιοχές Τάμπα, Σεν Πιτερσμπεργκ, Ριβερβιου και Παλμέτο.

Πριν ο τυφώνας Μίλτον φτάσει στην ξηρά, ανεμοστρόβιλοι έπεσαν σε όλη την πολιτεία. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλο στην κομητεία Σεντ Λούσι - μια νοτιοανατολική περιοχή στο Φορτ Πιρς, μετέδωσε το NBC.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Περιφέρειας του Σεντ Λούσι επιβεβαίωσε τους θανάτους και ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Ο Μίλτον άρχισε να πλήττει τη Φλόριντα περίπου στις 20:30 (τοπική ώρα) 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, εξασθενημένος στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ / ώρα, κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC).

Περισσότερα από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι πλέον χωρίς ρεύμα μετά την επέλαση του τυφώνα Μίλτον στην κεντρική Φλόριντα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Η ιστοσελίδα PowerOutages δείχνει ότι σχεδόν το 100% των πελατών στην κομητεία Hardee ήταν χωρίς ρεύμα, ενώ οι άνθρωποι στις κομητείες Sarasota, Manatee και Pinella επλήγησαν επίσης σκληρά από τις διακοπές.

Οι εταιρείες ενέργειας εξυπηρετούν περισσότερους από 11,5 εκατομμύρια λογαριασμούς πελατών σε ολόκληρη την πολιτεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι ανεμοστρόβιλοι που προκάλεσε ο τυφώνας, οι συνεχείς τροπικοί άνεμοι και οι πλημμύρες κατακλύζουν την περιοχή.

Μετά την εμφάνιση εικόνων που δείχνουν την κατεστραμμένη οροφή του γηπέδου Tropicana Field, βίντεο δείχνει έναν μεγάλο γερανό που έχει καταρρεύσει σε κτίριο στη Φλόριντα. Οι αξιωματούχοι στο Σεντ Πίτερσμπουργκ, μία από τις πόλεις που επλήγησαν περισσότερο από τον τυφώνα Μίλτον, δήλωσαν: «Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί σε κανένα από τα δύο περιστατικά προς το παρόν».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιμητής του Πελικό στην Τουλούζη: Τρία χρόνια φυλακή σε 46χρονο που νάρκωνε και κακοποιούσε σεξουαλικά τη σύζυγό του

Διεθνή / Μιμητής του Πελικό στην Τουλούζη: Τρία χρόνια φυλακή σε 46χρονο που νάρκωνε και κακοποιούσε σεξουαλικά τη σύζυγό του

Η συνήγορός του δήλωσε πως «κατά τη διάρκεια της δίκης, είχαμε όλοι στο μυαλό μας την υπόθεση Πελικό» αλλά τόνισε ότι δεν συγκρίνεται με τους «βιασμούς της Μαζάν»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τζορτζ Μπάλντοκ: Τον αποχαιρετούν φίλοι και συμπαίκτες στην Αγγλία

Αθλητισμός / Τζορτζ Μπάλντοκ: Τον αποχαιρετούν φίλοι και συμπαίκτες στην Αγγλία

«Ήταν φίλος με πολλούς παίκτες μας», αναφέρει η Εθνική Αγγλίας - Αντίο από τον Χάρι Μαγκουάιρ και άλλους ποδοσφαιριστές αλλά και όλους τους συλλόγους όπου αγωνίστηκε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις 
LIFO NEWSROOM
Πώς ο ουρανοξύστης του Ερντογάν στο Μανχάταν «έκαψε» τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Πώς ο ουρανοξύστης του Ερντογάν στο Μανχάταν «έκαψε» τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης

Η ιστορία ανέγερσης του Τουρκικού Οίκου, οι καθυστερήσεις και οι αλλαγές στα σχέδια - Πώς ο Έρικ Άνταμς βοήθησε με το αζημίωτο την Τουρκία να ξεπεράσει ζητήματα που «μπλόκαραν» την ανέγερση
LIFO NEWSROOM
Unicef: 1 στις 8 γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν από την ηλικία των 18 ετών

Διεθνή / Unicef: 1 στις 8 γυναίκες έχει πέσει θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης πριν από την ηλικία των 18 ετών

Αν και οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από τη σεξουαλική βία, 240 με 310 εκατομμύρια αγόρια και άνδρες έχουν επίσης πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης στην παιδική τους ηλικία
LIFO NEWSROOM
Τι συνέβη με την πολυτελή βίλα των αδελφών Μενέντεζ μετά τη δολοφονία των γονιών τους

Διεθνή / Τι συνέβη με την πολυτελή βίλα των αδελφών Μενέντεζ μετά τη δολοφονία των γονιών τους

Παρά την ιστορία της, η κατοικία παραμένει ένα πολυτελές ακίνητο για τους υπερ-πλούσιους, προσφέροντας ιδιωτικότητα και εκλεπτυσμένο στιλ σε μια από τις πιο εμβληματικές περιοχές του Beverly Hills
LIFO NEWSROOM
Η κρίση μόλυνσης του Perrier και οι συνέπειές της

Διεθνή / Η κρίση μόλυνσης του νερού της Perrier και οι συνέπειές της

Η Nestlé SA, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Perrier, δέχτηκε πρόστιμο €2 εκατομμυρίων, κατηγορούμενη για απάτη, καθώς φιλτράριζε το νερό χρησιμοποιώντας παράνομες μεθόδους για μεταλλικά νερά που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι φυσικά
LIFO NEWSROOM