Ο Κουτούφης δεν είναι ένα ακόμα σουβλατζίδικο. Το καταλαβαίνεις αυτό από την πρώτη στιγμή. Είναι μάλλον η εξέλιξη αυτής της κατηγορίας προς την ποιοτικότερη, πιο σύγχρονη και με άποψη εκδοχή της, δηλαδή αυτό ακριβώς που έλειπε από την καρδιά της Αθήνας.

 

Τα δύο ονόματα που βρίσκονται πίσω από το όλο concept δεν είναι τυχαία και η συνάντησή τους παίζει τον βασικό ρόλο σε αυτό που θα συναντήσουμε. Ο Κυριάκος Στυλιανού από τα πετυχημένα Dickee Dee και Yoko και ο ένας εκ των δύο Mi - Ro, Δημήτρης Μαστρόκαλος, ένωσαν τις ιδέες τους –και πολύ καλά έκαναν– για να δημιουργήσουν τη νέα εποχή του σουβλατζίδικου. 

 

Καρό τραπεζομάντιλα της ελληνικής οικογένειας και χρωματιστά μπουκέτα από λουλούδια μετατρέπουν τα τραπεζάκια του Κουτούφη σε μικρές στάσεις απόλαυσης και οικείας ευχαρίστησης. Ο χώρος με τους χρωματισμένους τοίχους, τον παλιό μπουφέ και το παλιό μωσαϊκό έχει μια αλμοδοβαρική ατμόσφαιρα που ταιριάζει τέλεια με τις άκρως ελληνικές γεύσεις, τόσο απλές και basic όσο χρειάζεται για να βεβαιωθείς ότι η αληθινή ποιότητα δεν θέλει πολλές προσθήκες.

 

Κουτούφης
Φωτ.: Γιώργος Ξανθινάκης/ LIFO

 

Καλαμάκι χοιρινό και κοτόπουλο, γύρος, μπιφτεκάκια αφράτα και χειροποίητα, μπριζολάκια, σαλάτες από λαχανικά εποχής και παραδοσιακές πίτες: αυτά είναι αρκετά για να απολαύσεις την πιο ελληνική πλευρά της φιλοξενίας που έχει να σου προσφέρει ο Κουτούφης. Φυσικά, μπορείς να γευτείς πολλές vegan επιλογές. Μάλιστα, εδώ θα βρεις κι έναν χώρο για να περιποιηθείς τους καλεσμένους σου σε μια γιορτή ή ένα πάρτι που θα λατρέψουν όλοι. (Για την ακρίβεια, ήδη έχουν γίνει κάποιες από τις πιο high μαζώξεις της Αθήνας!)

 

Κουτούφης είναι αυτός που βρίσκεται σε μια «οινική ευφορία» και το όνομά του μάλλον θα το συζητάμε για πολύ καιρό ακόμα!

 

Αρριανού 20, Αθήνα, 211 1100633 

Οδηγός Γεύσης