Σε μια εποχή που ο όρος γαστρονομία χρησιμοποιείται καταχρηστικά δημιουργώντας πολλές απορίες σχετικά με το τι πραγματικά πρεσβεύει, ορισμένα μαγαζιά της Αθήνας καταφέρνουν να εκφράσουν τη δική τους άποψη και κερδίζουν τις εντυπώσεις.

 

Το Marbella Gastro Bar ίσως το γνωρίζεις, αφού από το 2022 βρίσκεται στη γειτονιά του Παγκρατίου, σε αυτήν τη συνοικία της πόλης που παραμένει εμβληματικός γευστικός προορισμός και συνεχώς παραδίδει μαθήματα φρεσκάδας με κάθε νέο πρότζεκτ που φιλοξενεί. Με τον ίδιο τρόπο το Marbella εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο έχει αλλάξει χαρακτήρα χάρη στον νέο του ιδιοκτήτη, τον σεφ Βασίλη Μπαλή, ο οποίος έφερε στο νεοκλασικό που βρίσκεται απέναντι από το Μουσείο Γουλανδρή όλη την εμπειρία του από τη θητεία του ως executive chef σε εστιατόρια της Ολλανδίας, μιας χώρας που διατηρεί τη δική της θέση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Με sous chef τον Λευτέρη Καλαμίδα, το μενού του Marbella εκφράζει την ουσία της μεσογειακής κουζίνας, ενώ οι επιρροές των σύγχρονων τάσεων κάνουν το αποτέλεσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

 

Marbella Gastro Bar
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Στη φθινοπωρινή κάρτα πρωταγωνιστούν τα εποχικά υλικά και είναι σίγουρο ότι θα νιώσεις αυτή την οικεία αίσθηση από στοιχεία που έχεις γευτεί είτε στην Ελλάδα είτε σε κάποια μεσογειακή χώρα. Άλλωστε η φύση σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη είναι γενναιόδωρη και η ομάδα του Marbella ξέρει πώς να την τιμά μέσα από κάθε πιάτο.

 

Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το χειροποίητο ραβιόλι με γέμιση προβατίνα και ελαφριά πιπεράτη κόκκινη σάλτσα που συνδυάζει ελληνική ύπαιθρο με ιταλική παράδοση αλλά και το κανταΐφι με παστουρμά, πιπεριές Φλωρίνης, τυρί φοντίνα, κομπόστα πορτοκαλιού και κραμπλ από φιστίκι που φέρνει ένα άρωμα Ανατολής δίπλα στις δυτικές γεύσεις. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις γαρίδες γάμπαρη μαριναρισμένες με γκρεμολάτα, σε λευκή κρέμα βανίλιας. Η γαστρονομική άποψη στο Marbella συνδυάζεται τέλεια με τις οινικές επιλογές της επίσης προσεγμένης λίστας, που περιλαμβάνει ετικέτες από μικρά ελληνικά οινοποιεία με τοπικές ποικιλίες σταφυλιών.

 

Σε αυτόν τον vintage, φιλόξενο χώρο με τις αναφορές στην αριστοκρατική Αθήνα η γαστρονομία επιστρέφει για να προσφέρει μια αληθινά μοναδική εμπειρία.

 

Marbella Gastro Bar
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ιβύκου 8, Παγκράτι 212 1072157 

Social: marbellagastrobar

Οδηγός Γεύσης