Πάνε 7 χρόνια από τότε που το Cupola ήρθε στο Παγκράτι για να μας συστήσει την έννοια της αυθεντικής trattoria και επειδή θέλει να κρατά ζωντανή τη σπίθα με τους φανατικούς του φίλους, άλλαξε, μεγάλωσε, έγινε πιο φωτεινό και άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του κυριολεκτικά για να μας υποδεχτεί σε μια ατμόσφαιρα ακόμα πιο γοητευτική.

 

Ήδη, καθώς περνάς απ’ έξω, μπορείς να καταλάβεις ότι κάτι έχει συμβεί εδώ, αφού η κουζίνα μετακινήθηκε για να βλέπει στον δρόμο και από το μεγάλο παράθυρο θα χαζέψεις την ομάδα που δουλεύει με πάθος για να φτιάξει τις ιταλικές συνταγές που θέλουμε να απολαμβάνουμε. Το ίδιο αγνώριστος είναι και ο χώρος, που πλέον μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους επισκέπτες. Ειδικά το επάνω επίπεδο έγινε μια φωτεινή και ευρύχωρη σάλα που θα αναζητήσουμε πολλές φορές τον φετινό χειμώνα. 

 

Cupola trattoria
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Χωρίς να χάσει ίχνος από την ιταλική του φινέτσα, το Cupola ανανεώθηκε και είναι έτοιμο να μας χαρίσει γευστικές εμπειρίες εμπνευσμένες από την ιταλική παράδοση και φτιαγμένες με φρέσκα υλικά της μεσογειακής φύσης. Η ναπολιτάνικη πίτσα διατηρεί τα σκήπτρα με κλασικές επιλογές όπως η Amatriciana, η Melanzana ή η ιδιαίτερη Bismarck με αυγό ποσέ, αλλά must try παραμένει και η φρέσκια pasta – οι παπαρδέλες ραγού εδώ παρουσιάζονται σε μία από τις πιο νόστιμες εκδοχές που έχεις δοκιμάσει. 

 

Ως αληθινή trattoria, το Cupola θα σου προτείνει και μια ενημερωμένη λίστα από κρασιά που θα χαζέψεις στη βιτρίνα δίπλα στη σκάλα. Περίπου 100 ετικέτες για να διαλέξεις αυτή που θα συνοδεύσει το γεύμα σου, ενώ, αν είσαι λάτρης του aperitivo, θα βρεις signature προτάσεις που αξίζει να δοκιμάσεις. 

 

Cupola trattoria
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Η trattoria της Ευφορίωνος άλλαξε, για να παραμείνει αγαπημένος μας προορισμός στο Παγκράτι.

 

Ευφορίωνος 13, 211 4117444 

www.cupola.gr

Facebook: cupolatrattoria

Instagram: cupola_trattoria

Οδηγός Γεύσης