Οι Μουριές και η Πιάτσα Τσιπουράκι είναι ο απόλυτος συνδυασμός γεύσης που ικανοποιεί κάθε επιθυμία και κάθε ώρα της ημέρας. Τα δύο στέκια της πλατείας Βαρνάβα γράφουν τη δική τους ιστορία ελληνικής φιλοξενίας και το κάνουν τόσο καλά που αυτήν τη γωνιά της πλατείας την αναγνωρίζεις από μακριά. 

 

Οι παρέες εναλλάσσονται στα τραπεζάκια και οι γεύσεις πηγαινοέρχονται, ενώ τα ποτήρια δεν αδειάζουν ποτέ. Στις Μουριές, η ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της με πιάτα που θυμίζουν μαμά και μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή σου. Από παπουτσάκια και μουσακά, λεμονάτο χοιρινό και κόκορα κοκκινιστό μέχρι όλα τα λαδερά και τα όσπρια της κουζίνας μας αλλά και κρέατα στα κάρβουνα ή ψάρια, αυτή η ομάδα εδώ και χρόνια περιποιείται τους καλοφαγάδες και τους θυμίζει ότι ένα νόστιμο γεύμα μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση. Οι Μουριές δεν βρίσκονται τυχαία στη λίστα με τα πιο ιστορικά μαγαζιά της πλατείας Βαρνάβα, μάλιστα φέτος θα βρεις έναν ανακαινισμένο εσωτερικό χώρο που φιλοξενεί τους φίλους του μαγειρευτού φαγητού.

 

Μουριές & Πιάτσα Τσιπουράκι
Φωτ.: Θάλεια Ιωάννου/ LIFO

 

Ακριβώς δίπλα, στέκονται τα τραπεζάκια της Πιάτσας Τσιπουράκι για βόλτες που περιλαμβάνουν αποστάγματα και μεζεδάκια. Αυτό το σύγχρονο καφενείο προσφέρει όλη την αυθεντική ατμόσφαιρα από το παρελθόν με λαχταριστά πιατάκια που μοιράζεται όλη η παρέα. Γαύρος και χταποδάκι είναι από τα must συνοδευτικά για το τσίπουρο αλλά και οι αλοιφές –όλες χειροποίητες– ή οι ποικιλίες για κάθε περίσταση – δεν μπορείς να διαλέξεις μόνο ένα πιάτο. Εξάλλου, αυτό το στέκι έχει φτιαχτεί για να βρίσκονται οι άνθρωποι γύρω από το τραπέζι και να μοιράζονται στιγμές απόλαυσης.

 

Μουριές, πλατεία Βαρνάβα & Κρησίλα, Παγκράτι 210 7016100

Facebook: mouries.com.gr

www.mouries.com.gr

Πιάτσα Τσιπουράκι πλατεία Βαρνάβα 11, Παγκράτι, 210 7016100 

Facebook: piatsatsipouraki.gr

www.piatsatsipouraki.gr

Οδηγός Γεύσης