Ομπάμα προς άνδρες ψηφοφόρους: «Αφήστε τις δικαιολογίες» και στηρίξτε Κάμαλα Χάρις 

Ομπάμα προς άνδρες ψηφοφόρους: «Αφήστε τις δικαιολογίες» και στηρίξτε Κάμαλα Χάρις  Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

«Αφήστε τις δικαιολογίες» και στηρίξτε Κάμαλα Χάρις, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη του προεκλογική εμφάνιση στις ΗΠΑ, λιγότερο από ένα μήνα πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην προεκλογική εκστρατεία της Καμάλα Χάρις την Πέμπτη, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Πίτσμπουργκ, της Πενσυλβάνια και σε εκδήλωση για τους μαύρους ψηφοφόρους, όπου προέτρεψε ιδιαίτερα τους άνδρες να υποστηρίξουν την αντιπρόεδρο.

Σε σχόλια που απευθύνονται ειδικά σε μαύρους άνδρες, ο Ομπάμα εμφανίστηκε στην Πενσυλβάνια -που θεωρείται swing state, κρίσιμη για το αποτέλεσμα- και αναφέρθηκε σε μια δημοσκόπηση της NAACP του Σεπτεμβρίου, που έδειξε ότι πάνω από το ένα τέταρτο των μαύρων ανδρών κάτω των 50 ετών λένε ότι θα ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Βρίσκετε κάθε είδους λόγους και δικαιολογίες. Έχω πρόβλημα με αυτό. Ένα μέρος του με κάνει να σκέφτομαι ότι, καλά, απλά δεν νιώθεις την ιδέα να έχεις μια γυναίκα ως πρόεδρος και σκέφτεσαι άλλες εναλλακτικές λύσεις και λόγους για αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο Ομπάμα.

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που πραγματικά νοιάζεται για την επίλυση προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής σας, και αυτό θα κάνει η Κάμαλα Χάρις», είπε στη συνέχεια. «Και για να μπορέσει να το κάνει, θα χρειαστεί μια Γερουσία γεμάτη σοβαρούς λειτουργούς όπως ο Μπομπ Κέισι», πρόσθεσε αναφερόμενος στον υποψήφιο των Δημοκρατικών στην πολιτεία.

Με 19 ψήφους, η Πενσυλβάνια είναι απαραίτητη για κάθε υποψήφιο για να κερδίσει τις εκλογές. Πρόσφατες έρευνες που δημοσιεύθηκαν από το Πανεπιστήμιο Quinnipac έδειξαν ότι η Χάρις προηγείται στην Πενσυλβάνια, αλλά οι δημοσκοπήσεις την δείχνουν πολύ κοντά με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Ομπάμα και Χάρις υποστηρίζουν επί μακρόν ο ένας τον άλλον: Η Χάρις ήταν από τους πρώτους υποστηρικτές της προσπάθειας του Ομπάμα εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, πίσω στο 2007. Το 2010, όταν η Χάρις έθεσε υποψηφιότητα για εισαγγελέας της Καλιφόρνια, ο Ομπάμα υποστήριξε την εκστρατεία της – αποκαλώντας την «αγαπητή, αγαπητή φίλη μου».

Στο Πίτσμπουργκ την Πέμπτη, ο Ομπάμα αναγνώρισε την απογοήτευση των Αμερικανών ψηφοφόρων με τον πληθωρισμό, την ανάκαμψη του Covid και άλλα ζητήματα – ενώ κατήγγειλε τον Τραμπ και επαίνεσε την πλατφόρμα της Χάρις.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 100 γιατροί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης σκοτώθηκαν στον Λίβανο, σε έναν χρόνο

Διεθνή / Πάνω από 100 γιατροί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης σκοτώθηκαν στον Λίβανο, σε έναν χρόνο

Ο ΟΗΕ εξέφρασε ανησυχία, για το ότι οι εντολές εκκένωσης περιοχών στο βόρειο τμήμα της Γάζας μπορεί να επηρεάσουν την εκστρατεία των για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Χωριστές ζωές και σόλο εμφανίσεις επί τρεις εβδομάδες

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ: Χωριστές ζωές και σόλο εμφανίσεις επί τρεις εβδομάδες

Ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε τα γενέθλιά του μακριά από τη Μέγκαν Μαρκλ και στη συνέχεια έκανε μια σειρά σόλο επίσημων εμφανίσεων - Προσπαθεί να αποκαταστήσει την εικόνα του, γράφει η Telegraph
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
100 χρόνια μετά την εξαφάνιση του ορειβάτη Andrew «Sandy» Comyn, πιστεύουν ότι βρήκαν λείψανά του στο Έβερεστ

Διεθνή / Έβερεστ: 100 χρόνια μετά την εξαφάνισή του, βρήκαν λείψανα του Andrew Comyn «Sandy» Irvine

Το 1924 επιχείρησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κατακτούσε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου - Η εξαφάνισή του παρέμενε μεγάλο μυστήριο, μέχρι η ομάδα του National Geographic να βρει μία μπότα, που πιθανότατα του ανήκει
LIFO NEWSROOM